Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Το μνημόνιο πολύ μίσησαν, το ντιμπέιτ ουδείς.



Ξεκίνησε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Τις ερωτήσεις θέτουν η  Όλγα Τρέμη, η Μαρία Χούκλη, η  Σία Κοσιώνη, ο Αντώνης Σρόιτερ, η Μάρα Ζαχαρέα και ο Μάκης Γιομπαζολιάς. Δηλαδή δημιουργείται το παράδοξο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να παίζει εκτός έδρας στο Συριζοκάναλο αλλά να έχει υπέρ του ως δωδέκατο παίκτη τους δημοσιογράφους. 

Στην τηλεμαχία δεν προσκλήθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος αφού σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να απομακρυνθούν ποτήρια, τασάκια και λοιπά αντικείμενα τα οποία όταν εκτοξεύονται έχουν πολλές πιθανότητες να προκαλέσουν σοβαρές σωματικές βλάβες και κυρίως κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο κεφάλι του Αλέξη Τσίπρα. 

Επίσης στην τηλεμαχία δεν προσκλήθηκε ο Βασίλης Λεβέντης ο οποίος λόγω προχωρημένης ηλικίας και απανωτών εγκεφαλικών επεισοδίων θα δυσκολευόταν να δίνει απαντήσεις εντός του προκαθορισμένου χρονικού ορίου με αποτέλεσμα να καθυστερούσε την διαδικασία.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάθονται δίπλα-δίπλα, μια κίνηση που αρκετοί την έχουν εκλάβει ως συμβολική. Ακολουθούν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Πάνος Καμμένος ενώ τελευταία και καταϊδρωμένη έρχεται η  Φώφη Γεννηματά, μια κίνηση που επίσης εμπεριέχει πολύ συμβολισμό.

Ιδιαιτερότητα του ντιμπέιτ αποτελεί η τοποθέτηση συντονιστή της συζήτησης παρόλο που καμιά συζήτηση δεν πρόκειται να γίνει αφού ο καθένας θα μπορεί να λέει ότι μαλακία του κατέβει στον εγκέφαλο χωρίς κάποιος να μπορεί να του πει ότι λέει μαλακίες.