Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Φώφη Γεννηματά … σκληρή σαν μέταλλο.



Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά, κατά την ομιλία της στη Βουλή, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, εναντίον της κυβέρνησης. Τελικά η Φώφη Γεννηματά έχει γίνει πολύ σκληρή γυναίκα πλησιάζοντας επικίνδυνα τα επίπεδα της Εύης Χριστοφιλοπούλου με πολύ καλές πιθανότητες να την ξεπεράσει.

Ξεκαθάρισε μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του μπορούν να γονατίσουν όσο θέλουν, αλλά την Ελλάδα δεν θα τη γονατίσουν ποτέ. Πρόλαβαν άλλοι… μαζί με την Φώφη Γεννηματά.

Μάλιστα, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, η Ελλάδα δεν είναι απλώς γονατισμένη, αλλά ήδη είναι στα τέσσερα και τον κολατσίζει κανονικά τα τελευταία έξι χρόνια. Παλιότερα ήταν απλά γονατισμένη. Βέβαια όταν ήταν γονατισμένη η χώρα, δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα. Τι γονατισμένος, τι όρθιος … μικρή η διαφορά αν δεν τσούζει.  Στα τέσσερα όμως τσούζει λίγο. Και ας σου αρέσει…

Ανάμεσα στα διάφορα, η Φώφη Γεννηματά θυμήθηκε το Πασόκ και την κοινωνική του πολιτική  κάνοντας μια αναδρομή στα χρόνια του Αντρέα Παπανδρέου. Μάλλον όμως επρόκειτο για αναλαμπή γιατί γρήγορα επανήρθε. Συμβαίνει και στις σοβαρότερες των περιπτώσεων λένε οι γιατροί.

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα το καταψηφίσει επειδή  κάθε άρθρο του βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα του λαού. Και η Φώφη Γεννηματά είναι μαζί με τον λαό και όχι απέναντι του. Κάτι που ο λαός δεν έχει ακόμα καταλάβει. Αλλά έτσι είναι ο λαός. Αργεί να καταλάβει αλλά όταν καταλάβει, καταλαβαίνει για τα καλά.