Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΚουΚουΕ, η Λαϊκή σου Ενότητα λαέ.



Ψήφο είτε στο ΚΚΕ είτε στη Λαϊκή Ενότητα για τη λαϊκή εξουσία πρότεινε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM. Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιο από τα δύο αντιμνημονιακά κόμματα θεωρεί περισσότερο αντιμνημονιακό, ο Μανώλης Γλέζος ξεκαθάρισε ότι στις λεπτομέρειες το ΚΚΕ είναι λίγο πιο  αντιμνημονιακό από τη Λαϊκή Ενότητα αλλά η Λαϊκή Ενότητα έχει την απαραίτητη δυναμική ώστε να το ξεπεράσει. Άλλωστε ο υγιής ανταγωνισμός ανάμεσα στα δύο αντιμνημονιακά κόμματα μόνο αναβάθμιση στον αντιμνημονιακό χώρο μπορεί να φέρει.

Σε ερώτηση σχετικά με τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές, ο Μανώλης Γλέζος τόνισε ότι κάθε ψήφος σε αυτά τα κόμματα αντιστοιχεί σε ψήφο στα μνημονιακά κόμματα αφού τα μικρά αντιμνημονιακά κόμματα δεν θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή. Οπότε τελικά ο σύντροφος ψηφοφόρος των μικρών αντιμνημονιακών κομμάτων πάει να κάνει το καλό αλλά τελικά τα κάνει σκατά. Ενώ αν ψηφίσει ΚΚΕ ή Λαϊκή Ενότητα θα κάνει το καλό και θα το ρίξει στο γιαλό.

Ο Μανώλης Γλέζος σημείωσε ότι επειδή οι εκλογές είναι καθοριστικές και επειδή ποτέ δεν έλειψε από τους αγώνες του ελληνικού λαού, θεώρησε υποχρέωσή του, παρά τις διαφορές των αντιλήψεων, να συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα, που έχει ως καθοριστικό στόχο την εξουσία στο λαό. Βέβαια ως γνήσιο κομμουνιστικό κόμμα, όταν η Λαϊκή Ενότητα έρθει στην εξουσία θα την κρατήσει για όσο χρειαστεί και μετά, όταν θα ωριμάσει ο χρόνος, θα την χαρίσει απλόχερα στο λαό. Οι άλλοι κομμουνιστές πάντως στη Σοβιετική Ένωση σχεδόν εβδομήντα χρόνια την είχαν της εξουσία αλλά στο λαό δεν κατάφεραν να τη δώσουν. Ας ελπίσουμε ότι ο Μανώλης Γλέζος θα την τηρήσει την υπόσχεση.