Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Γιάνης Βαρουφάκης όπως δεν λέμε Γκίκας Χαρδούβελης.



Επεισόδιο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανάμεσα στον υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ όπου, κατά το τέλος της διαδικασίας ο Ολλανδός πληροφορήθηκε ότι η Ελλάδα πλέον την έχει χεσμένη την τρόικα. Ακόμα και η μεταφράστρια προβληματίστηκε αφού έως εκείνη τη στιγμή δεν είχε ξαναμεταφράσει κάποιο χέσιμο προς την τρόικα. Το αποτέλεσμα ήταν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ να μείνει μαλάκας. Γεγονός που σημαίνει είτε ότι τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης δεν έχουν ακούσει ποτέ τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα είτε ότι τόσα χρόνια, κάνοντας το αγροτικό τους στα μούτρα του Σαμαρά και του Βενιζέλου, δεν έχουν μάθει να ακούνε αντιρρήσεις. Άτιμο πράγμα η συνήθεια. Καιρός να ξεσυνηθίσουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που μετράνε ιστορικά τις επικύψεις του ελληνικού έθνους, ήταν το πρώτο “όχι” έπειτα από άπειρα στη σειρά “ναι”, γεγονός που σόκαρε τον διεθνή τύπο και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Και ακόμα δεν έχει ανοίξει το στόμα του ο Λαφαζάνης.  

Εκτός από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, μαλάκας έμεινε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος από την πολυθρόνα του σπιτιού του πλέον, παρακολουθούσε ατάραχος την συνέντευξη τύπου μέχρι τη στιγμή που ο Βαρουφάκης έφτυσε την τρόικα, γεγονός που έκανε τον, για λίγο καιρό ακόμα, πρόεδρο του Πασόκ να αναφωνήσει: “Όχι Γιάνη, τι πας να κάνεις;”

Έπειτα από το φτύσιμο προς την τρόικα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, φανερά ενοχλημένος, σηκώθηκε γρήγορα από την καρέκλα προσπαθώντας να βρει την έξοδο και να πάρει λίγο αέρα αφού η αίθουσα είχε γεμίσει ασφυκτικά με αντιευρωπαϊκό και αριστερίστικο αέρα. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο ξεστομίζοντας κάτι γαλλικά στα ολλανδικά και εξαφανίστηκε.

Καθώς απομακρυνόταν το αυτοκίνητο με τον Γερούν Νταισελμπλουμ εμφανίστηκε τρέχοντας ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος κυνηγώντας το αυτοκίνητο φώναζε σε άπταιστα τροικανά: “στάσου, μνημόνια”.

Παράλληλα ανησυχίες είχαμε από ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. τα οποία εκφράζουν τους φόβους τους μήπως και η διαπραγματευτική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ πετύχει και ανακηρυχθεί ο Τσίπρας ως ο πρωθυπουργός που έδιωξε από την χώρα, εκτός από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, και την τρόικα. Γεγονός που είναι λογικό αφού η τρόικα ήρθε μαζί με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο οπότε είναι φυσιολογικό να φύγουν παρέα.

Επίσης στελέχη του Ποταμιού δήλωσαν ανοικτά τα φιλονταισελμπλουμικά τους συναισθήματα αφού το φτύσιμο που έφαγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνιέται. 

Τέλος ο Καμένος δεν ασχολήθηκε με το θέμα αφού αυτός δεν ξέρει από τέτοια. Αυτός γνωρίζει από πολέμους, τανκς, στρατιώτες και πολεμικά αεροπλάνα. Με τα οικονομικά μην τον ανακατεύεται. Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ήδη έχει πεθυμίσει τον Γκίκα Χαρδούβελη.