Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Η Φώφη και τα αρχίδια της.



Την άποψη ότι στο Πασόκ έπαθαν και έμαθαν εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι δεν θα γίνουν ποτέ ξανά η ουρά κανενός. Για το αν θα γίνουν τα αρχίδια κάποιου δεν το ξεκαθάρισε. Σε αυτή την περίπτωση οι θέσεις είναι ήδη πιασμένες. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κάνει το δεξί και ο Ανδρέας Λοβέρδος το αριστερό. Για τη Φώφη Γεννηματά δεν έμεινε κάποιο ελεύθερο αρχίδι οπότε θα πρέπει να βρει άλλη θέση. Από αρχίδια κλείσανε στο Πασόκ.

Για τη συνεργασία με τη Δημάρ η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι δεν είναι κάτι ευκαιριακό, ούτε αποκλειστικά εκλογικό. Αλλά αποτελεί το πρώτο βήμα για την ενοποίηση και μετεξέλιξη του ευρύτερου πολιτικού χώρου της Κεντροαριστεράς. Αρκεί βέβαια να βρεθούν και κεντροαριστεροί γιατί για την ώρα μόνο κεντροδεξιοί έχουν παραμείνει στο Πασόκ και τη Δημάρ. Οι κεντροαριστεροί  πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ερωτηθείσα η Φώφη Γεννηματά γιατί το διετές φλερτ μεταξύ Πασόκ και Δημάρ δεν είχε νωρίτερα αυτή την ευτυχή κατάληξη, η πρόεδρος του Πασόκ δίνει την εξήγηση ότι δεν είχαν ωριμάσει οι συνθήκες, αφού ο κόσμος της κεντροαριστεράς ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί η Φώφη Γεννηματά θεωρεί ότι η κεντροαριστερά έχει πλέον τόσα αρχίδια μαζεμένα που θα ψηφίσουν τα κεντροδεξιά αρχίδια της Φώφης Γεννηματάς. Γιατί είτε είσαι αριστερό είτε δεξί αρχίδι δεν έχει διαφορά. Αντίθετα με τους τραπεζίτες … αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα.