Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Το δεξί αρχίδι της Ευρώπης τώρα και με μουστάκια.



Για αδιαφορία αναφορικά με τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει τους πρόσφυγες να περνάνε ελεύθερα από την χώρα με αποτέλεσμα να πηγαίνουν άνετοι και ωραίοι στη Γερμανία. Ξέφραγο αμπέλι την έκανε την Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι να την κάνει μπουρδέλο έχει καιρό. Ίσως την  επόμενη τετραετία. Πάντως η αρχή έχει γίνει.

Συνεχίζοντας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι ο πρόσφυγας που περνάει, διαδίδει στους υπόλοιπους που δεν έχουν ακόμα περάσει, ότι η Ευρώπη είναι ξέφραγο αμπέλι. Και αν παραμείνει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο μετανάστης θα διαδίδει ότι η Ευρώπη δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι αλλά ξέφραγο μπουρδέλο. Γιαυτό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καλεί τους Έλληνες πολίτες που δεν θέλουν να δουν την Ευρώπη να γίνεται μπουρδέλο, να ψηφίσουν την Ν.Δ. η οποία δεν θα μετατρέψει όλη της Ευρώπη σε μπουρδέλο αλλά μόνο την Ελλάδα.

Ξεκαθάρισε ότι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα πήγαινε στα νησιά ώστε να δει με τα μάτια του τα προβλήματα αλλά τώρα δεν πάει γιατί φοβάται ότι η κίνηση θα παρερμηνευτεί ως προεκλογική υποκρισία. Και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ποτέ δεν υποκρίνεται προεκλογικά. Μόνο μετεκλογικά.

Άλλωστε σύμφωνα με την Ν.Δ. η σωστή πολιτική σχετικά με το μεταναστευτικό είναι τα κλειστά σύνορα. Και αν καταφέρει κανένας πρόσφυγας να περάσει, τότε τον μπουζουριάζεις σε κέντρα κράτησης σε άθλιες συνθήκες λειτουργώντας αποτρεπτικά για τους υπόλοιπους πρόσφυγες που σκέφτονται να πράξουν το ίδιο. Έτσι γίνεσαι το δεξί αρχίδι της Γερμανίας αφού δεν επιτρέπεις στους πρόσφυγες να την κατακλύσουν ώστε να αντιληφθούν οι Γερμανοί φίλοι μας, από πρώτο χέρι, το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν τόσα χρόνια με την εξωτερική τους πολιτική.  Και αφού δείξεις αυτή την καλή διαγωγή ως δεξί αρχίδι που είσαι, μπορεί να σου προσφέρουν και κανένα τέταρτο μνημόνιο με ευνοϊκότερους όρους από αυτούς που πρόσφεραν στους Αριστερούς.

(Καιρός να τα κόψουμε τα δεξιά αρχίδια της Ευρώπης μια και καλή. Για τα αριστερά έχουμε καιρό.)