Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Αντιμνημονιακή πολιτική χωρίς αντιμνημονιακό λαό; (Ασφαλές sex χωρίς προφυλακτικό)



Σε μεγάλο μαγαζί για κάθε γούστο εξελίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας, υπάρχει το αντιμνημονιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο υποστηρίζεται από όλους τους βουλευτές της κυβέρνησης, ενώ μόδα αυτό τον καιρό αποτελεί το μνημονιακό πρόγραμμα που υποστηρίζεται από την τεράστια πλειοψηφία 222 βουλευτών και φαίνεται ότι θα φορεθεί αρκετά τα επόμενα χρόνια. 

Η Αριστερή πλατφόρμα ξεκαθάρισε πάντως ότι θα συνεχίσει να φοράει τα αμπέχονα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι την αφουγκράζεται την αγορά. Αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της και προσφέρει τα αντίστοιχα προιόντα. Ότι θέλει η αγορά, το προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρε , πάρε …

Αν κάποια στιγμή η κοινωνία επιζητήσει αντιμνημονιακή πολιτική δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Εδώ θα ‘ναι ο ΣΥΡΙΖΑ για να την προσφέρει.  Έτοιμη την έχει ο Αλέξης Τσίπρας από την εποχή της προεκλογικής περιόδου μέσα σε κάποιο συρτάρι του γραφείου του στο Μαξίμου. Με λίγες τροποποιήσεις, για να συμβαδίσει με τις συγκεκριμένες ανάγκες της συγκεκριμένης περιόδου, θα γίνει λουκούμι έτοιμο για κατανάλωση.

Μέχρι να αλλάξει όμως η μόδα, θα έχουμε μνημόνιο. Και αν το τρίτο μας τελειώσει, θα έρθει και το τέταρτο. Όχι γιατί θα το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή θα το θέλουν οι δημοσκοπήσεις που προβάλλουν τη θέληση του λαού.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να θέλει τίποτα από μόνος του. Μια απλή λέξη είναι. Όπως λέμε “Αριστερά”, “ Κομμουνισμός”, “ Επανάσταση” ... Τι να τις κάνεις τις λέξεις χωρίς περιεχόμενο; Χωρίς λαό να τις υποστηρίξει; Γιατί δεν δίνουν οι λέξεις περιεχόμενο στον λαό. Ο λαός δίνει περιεχόμενο στις λέξεις. 

Αντιμνημονιακή πολιτική χωρίς αντιμνημονιακό λαό δεν υπάρχει.  Όπως δεν υπάρχουν ηρωικές πράξεις χωρίς ήρωες, κομμουνισμός χωρίς Μαρξ και μαλακία χωρίς Άδωνη Γεωργιάδη. Τόσο απλά…