Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Με καθαρές κωλοτρυπίδες και ίσως με βαζελίνη στις διαπραγματεύσεις.



Με το προεδρείο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, αναφέρθηκαν στην διαπραγμάτευση. Ο πρόεδρο της ΝΔ, με το γνωστό στιλ του κουραδόμαγκα, που πλέον έχει γίνει σήμα κατατεθέν για κάθε αρχηγό της Ν.Δ, έκανε αιχμηρά σχόλια που σπάνε κόκκαλα και αναγκάζουν ακόμα και τον πιο σκληρό του αντίπαλο να βάλει τα κλάματα και να αλλάξει επάγγελμα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι ο μόνος τρόπος να κερδίσεις σε μια διαπραγμάτευση είναι να πας σουλουπωμένος. Αν εμφανιστείς χωρίς κείμενο, χωρίς τσάντες, με τα πουκάμισα έξω, το φερμουάρ ανοικτό και τα παπάρια αξύριστα, δεν μπορείς να πείσεις. Μόνο όταν υπάρχουν παπάρια ξυρισμένα και πολιτικά επιχειρήματα μπορείς να κερδίσεις. Γιαυτό πάντα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πριν πάει στη διαπραγμάτευση, εκτός από τα πολιτικά επιχειρήματα που τα έχει πάντα έτοιμα, ξυρίζει και τα παπάρια. Και πλένει και τον κώλο του για παν ενδεχόμενο. Σε διαπραγμάτευση πας, δεν ξέρεις που θα καταλήξεις. Τουλάχιστον μην σε πουν βρωμοκώλη.

Με τα λόγια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη συμφώνησε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος,   ο οποίος σχολίασε ότι το να έχεις πλυμένο τον κώλο σου ενισχύει τη διαπραγματευτική σου ισχύ, που αποτελεί και το μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα που έχουμε ως χώρα. 

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε την ανάγκη συνεννόησης πάνω στο θέμα της καθαρής κωλοτρυπίδας ώστε να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο με επιχειρήματα τα οποία θα μπορέσουμε να θέσουμε στους εταίρους μας και θα προσπαθήσουμε να τα κατανοήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν επώδυνες αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια. Αλλά και επώδυνες να είναι οι αποφάσεις, τουλάχιστον θα έχουμε καθαρές κωλοτρυπίδες.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, καθώς, όπως τόνισε, μέσα από τέτοιες συναντήσεις εμπλουτίζεις τις απόψεις σου. Όπως αποκάλυψε, συζητήθηκε και το αν χρειάζεται να πηγαίνουμε στη διαπραγμάτευση εφοδιασμένοι  με βαζελίνη, χωρίς όμως να δοθεί τελική απάντηση σε αυτό το νέο φιλοσοφικό ερώτημα που αναδύθηκε έπειτα από τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Υποσχέθηκαν πάντως ότι το θέμα θα τεθεί εκ νέου σε επόμενη συνάντηση ώστε να μην υπάρχουν ασάφειες και παρερμηνείες.