Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Κολονοσκόπηση για όλους. Δωρεάν για δεξιούς!



Υποχρεωτικές θα γίνουν για όλους του Έλληνες οι ιατρικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Εάν οι πολίτες αμελήσουν τα επιβεβλημένα τσεκ - απ, τότε υπάρχει σκέψη να καλούνται να πληρώνουν μέρος του κόστους της θεραπείας τους καθώς και τον ΕΝΦΙΑ για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια τεστ κοπράνων και κολονοσκόπησης. Ιδιαίτερα η  κλινική εξέταση του προστάτη και η κολονοσκόπηση αποτελούν προαπαιτούμενα των θεσμών.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ψηφίσει τα νέα μέτρα αφού κολονοσκόπηση θα κάνει μόνο όταν θελήσει ο ίδιος. Καμιά τρόικα δεν πρόκειται να του επιβάλλει τι θα κάνει με τον κώλο του. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι παρόλο που είναι αντίθετος με την κολονοσκόπηση, θα την κάνει ώστε να δώσει χρόνο στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί. Αντίθετα η κλινική εξέταση του προστάτη είναι πέρα από τις δυνάμεις του. 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διευκρίνισε ότι οι πολίτες θα συμμετάσχουν με ένα μικρό ποσοστό σε αυτές τις εξετάσεις εκτός από τους Νεοδημοκράτες για τους οποίους η κολονοσκόπηση θα είναι δωρεάν. Γιατί τους τη χρωστάμε.