Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Διαπραγματεύσεις, προετοιμασίες και άλλες αηδίες εν είδει happening



Σε ρυθμούς προετοιμασίας κινούνται οι διαφωνούντες της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της ενδεχόμενης ψήφισης στη Βουλή της συμφωνίας που αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους. Γιατί όσοι νομίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, είναι γελασμένοι. Η κυβέρνηση συνεχίζει να διαπραγματεύεται και ας μην της φαίνεται.

Κυρίαρχη εκτίμηση είναι πως αν και εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία και φτάσει στη Βουλή εντός χρονοδιαγράμματος, έως τις 20 του μηνός, το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ θα οριστικοποιηθεί και θα είναι μη αναστρέψιμο. Οπότε προτείνεται από την Αριστερή Πλατφόρμα η συμφωνία να ολοκληρωθεί στις 21 του μηνός ώστε να είναι εκτός χρονοδιαγράμματος, να την σπάσουμε στους εταίρους και παράλληλα να μπορέσουν να την υπερψηφίσουν οι διαφωνούντες ώστε το ρήγμα να μην οριστικοποιηθεί και να είναι αναστρέψιμο. 

Από την άλλη μεριά, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει έως τις 20 του μηνός αλλιώς μπορεί να είναι πολύ αργά και να αναγκαστούμε να βγούμε από την ευρωζώνη και να επιστρέψουμε στη δραχμή γεγονός που θα μας επιστρέψει πίσω στον χρόνο. Κανένας βέβαια δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποια εποχή θα επιστρέψουμε, αλλά σίγουρα θα είναι προ κρίσης. 

Υπό την έννοια αυτή, οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα προετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους, που περιλαμβάνουν τη δημιουργία νέου αντιμνημονιακού κόμματος ώστε να προσελκύσουν τους απανταχού αντιμνημονιακούς, τη δημιουργία plan B εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη ώστε να προσελκύσουν τους απανταχού φονιάδες των ευρώ δραχμολάγνους, καθώς και plan C κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό ώστε να προσελκύσουν τους απανταχού Παναθηναϊκούς. Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να οργανωθούν και άλλα σχέδια για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων κοινωνικών ομάδων χτυπημένων από το ευρώ.

Εν όψει αυτών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βρέθηκε την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη, όπου σε εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας τόνισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο ενώ την Πέμπτη ο Δημήτρης Στρατούλης θα βρίσκεται στον Βόλο, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση για να ξεκαθαρίσει ότι ούτε και αυτός πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο. 

Αντίθετα οι εξωκομματικοί αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα δεν προετοιμάζονται για τίποτα αφού έχουν εμπιστοσύνη στις προετοιμασίες του πρωθυπουργού αλλά όχι και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.