Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Σταύρο μπορείς, γιατί δεν τους γαμείς;



Στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη θα συναντηθούν σήμερα οι φίλοι του Ποταμιού όλης της χώρας όπου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη. Λόγω αναμενόμενης κοσμοπλημμύρας, οι καθυστερημένοι θα παρακολουθήσουν την ομιλία όρθιοι. 

Το κεντρικό σύνθημα του Ποταμιού αποφασίστηκε να είναι το “Εμείς μπορούμε” παρόλο που υπήρχαν πολλές προτάσεις ανάλογες με τις διάφορες τάσεις που επικρατούν στο κόμμα. 

Οι σοσιαλφιλελεύθεροι του κόμματος υποστήριξαν το σύνθημα που όλους μας ενώνει δηλαδή “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι” το οποίο όμως απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ως αντικοινωνικό. Άλλωστε για τον Σταύρο Θεοδωράκη καμία δουλειά δεν είναι ντροπή αρκεί να πληρώνεσαι. Ούτε καν του αλήτη, ρουφιάνου, δημοσιογράφου.

Οι λάτρεις της Κεϋνσιανής θεωρίας υποστήριξαν το σύνθημα “ψωμί, παιδεία, ελευθερία” αλλά τελικά απορρίφθηκε και αυτό καθώς ένας γερόλυκος του κόμματος τους εξήγησε ότι το συγκεκριμένο σύνθημα έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

Τέλος οι νεοφιλελέδες του κόμματος υποστήριξαν το σύνθημα “και Α και ΟΥ και ΔΑΠ ΝΔΦΚ” ώστε να κάνουν ταυτόχρονα και μια κρούση προς την  Ν.Δ. για μελλοντική συνεργασία. Μια πρόταση που επίσης απορρίφθηκε αφού το πρώτο μέρος του συνθήματος θεωρήθηκε αρκετά ασαφές θυμίζοντας  δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη με τον οποίο όμως στην παρούσα χρονική στιγμή ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θέλει να ταυτιστεί. Προτιμάει κάτι σε Ανδρέα Παπανδρέου προς το φιλελέδικο. Παρόλο που την θέση την πρόλαβε άλλος.

Έτσι αφού οι επιλογές είχαν λιγοστέψει επικίνδυνα και υπήρχε περίπτωση να κατεβεί το Ποτάμι στην προεκλογική περίοδο χωρίς κεντρικό σύνθημα, αποφάσισε να το πάρει επάνω του ο Σταύρος Θεοδωράκης επικυρώνοντας το λιτό αλλά πολλά υποσχόμενο σύνθημα “Σταύρο μπορείς, γιατί δεν τους γαμείς;”. Γιατί αν δεν μπορεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, τότε  ποιος μπορεί;