Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τα αρχίδια να μας σώσει.



Πρόσκληση προς όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της κεντροαριστεράς απηύθυνε η πρόεδρος του Πασόκ, Φώφη Γεννηματά, για συστράτευση και κοινό ψηφοδέλτιο εν όψει της πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο μόνος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Φώφη Γεννηματά ήταν ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ως εμβληματική φιγούρα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας αναμένεται να λειτουργήσει ως κράχτης για κάθε μοναχική σοσιαλιστική ψυχή που θα θελήσει να βάλει ένα σοσιαλιστικό τούβλο πάνω από το κεφάλι του.  Ποια λύση θα μπορούσε να είναι καλύτερη από τον Γιώργο Παπανδρέου;

Μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι η συστράτευση δεν προκύπτει από εκλογική σκοπιμότητα και άλλες τέτοιες αηδίες που δεν θέλει ούτε να τις ακούει αλλά ούτε και να τις σκέφτεται παρόλο που τις σκέφτεται. Προκύπτει από ανάγκη να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, πέρα από τις δεσμεύσεις μνημονίου και δανειακής σύμβασης. Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου την πονάει τη χώρα και ας την έβαλε στο μνημόνιο. 

Είναι και εκείνο το 1% των δημοσκοπήσεων που κάνουν επιτακτική την ανάγκη συστράτευσης. Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα αντέξει άλλους έξι μήνες μακριά από το κοινοβούλιο μέχρι να ξανακάνει εκλογές ο Τσίπρας για να τις ξανακερδίσει.

Γιαυτό ο Γιώργος Παπανδρέου αξίζει την προσοχή μας. Γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι εκείνος ο σοσιαλιστάκος που ήταν πριν πέντε χρόνια. Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μια σοσιαλιστάρα με κάτι αρχίδια ΝΑ! Γιαυτό αποφάσισε να μας ξανασώσει. Επειδή σήμερα μπορεί.

Βέβαια και πριν πέντε χρόνια είχε αποφασίσει να μας σώσει αλλά, για κακή μας τύχη, τότε δεν μπορούσε. Γιατί τότε ήταν μικροτσούτσουνος. Σήμερα όμως είναι μεγαλοτσούτσουνος. Τουλάχιστον περισσότερο από την Φώφη Γεννηματά. Όχι επειδή η Φώφη Γεννηματά είναι γυναίκα αλλά επειδή είναι η Φώφη Γεννηματά. Άλλωστε υπάρχουν γυναίκες με κάτι αρχίδια ΝΑ! Σαν του Γιώργου Παπανδρέου.

Γιαυτό στις κάλτσες αδερφές μου, στις κάλτσες. Όποτε και αν στηθούν.