Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Όποιος είναι μνημονιακός τον παίρνει και γέρνει.



Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκη, είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που είχε στη ζωή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ως αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας, με αρχηγό πολιτικού κόμματος αλλά δυστυχώς του έκατσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Χάθηκε ένας Κάστρο ή ένας  Κιμ Γιονγκ-ουν; Έστω ο κοτσιδάκιας από τους Podemos; Αλλά έτσι είναι όταν είσαι αρχηγός κόμματος. Πρέπει να συναντιέσαι και με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στη συνάντηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι του αρέσει το μνημόνιο γεγονός που εξαγρίωσε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος απάντησε ότι όποιος ψηφίζει μνημόνια τον παίρνει και γέρνει. Κάπου εκεί έληξε άδοξα η συνάντηση και μαζί της χάθηκαν και οι όποιες ελπίδες είχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα βουλή. 

Πλέον όλες οι ελπίδες της χώρας πέφτουν στον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος θα είναι ο επόμενος που θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Μια εντολή που, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα την πάρει και ας είναι αντιμνημονιακός. Πρώτα όμως θα την πλύνει καλά με οινόπνευμα ώστε να ξεβρομίσει από την μνημονιακίλα με την οποία την βρώμισαν οι μνημονιακοί Τσίπρας και Μεϊμαράκης. Γιατί, όπως δίδαξε και η πρόσφατη ιστορία, η μνημονιακίλα είναι μεταδοτική. Αρκεί μια απλή επαφή και μετά γίνεσαι μνημονιακός για πάντα. 

Αντίθετα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει σκοπό να παραμείνει αντιμνημονιακός σε όλη του τη ζωή. Άλλωστε ο ίδιος έχει πει ότι όποιος είναι μνημονιακός τον παίρνει και γέρνει. Οπότε πλέον δεν μπορεί να κάνει πίσω. Άσε που στα γεράματα είναι δύσκολο να αλλάξεις γούστα. Ενώ αν είσαι σαραντάρης, είσαι ακόμα στη φάση του ψαξίματος. Ένα μνημόνιο δεν σε χαλάει. Διευρύνει τους ορίζοντες σου. Και ας πονάει.