Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Ποιος είδε τις εκλογές και δεν τις φοβήθηκε…



Αντιδράσεις σε ΝΔ και Πασόκ προκαλεί η διαφαινόμενη πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές μετά την ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή και να πάρει και τα σώβρακα των πολιτικών του αντιπάλων οι οποίοι το διψήφιο εκλογικό ποσοστό το βλέπουν με τα κιάλια. Σε λίγο καλύτερη θέση βρίσκεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που το βλέπει με το μικροσκόπιο.

Πρώτος ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, με επίσημη επιστολή στη Φώφη Γεννηματά και όχι με tweeter που συνηθίζουν οι φλούφληδες της Δεξιάς, ξεκαθάρισε ότι ίσως τελικά να μην ψηφίσει τη συμφωνία της Πέμπτης, εφόσον ο πρωθυπουργός δεν ξεκαθαρίσει αν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρος για το τι ακριβώς θα κάνει. Περισσότερο ξεκάθαρος, πεθαίνεις. Γιατί ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν θέλει να δώσει εν λευκώ επιταγή στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ότι του κατέβει. Θέλει και ο ίδιος να γνωρίζει το μέλλον ώστε να σκεφτεί ψύχραιμα τις επιλογές του. Έχει οικογένεια να θρέψει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. Και λεφτά στην τράπεζα.

Μάλιστα ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, όπως και σύσσωμη η αντιπολίτευση, ενημερώνονται μόνο από τον ΣΚΑΙ ώστε να μάθουν πρώτοι, πριν ακόμα και από τον Αλέξη Τσίπρα, αν θα γίνουν εκλογές και αν θα πέσει μετεωρίτης στη Γη.

Αντίστοιχο κλίμα επικρατεί και στην Ν.Δ. όπου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να συγκαλέσει την ΚΟ της ΝΔ προκειμένου να θέσει και αυτός τους όρους του ώστε να ξαναστηρίξει την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζητάει τη δημόσια διαβεβαίωση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Σε αντίθετη περίπτωση η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία οπότε θα οδηγηθεί η χώρα σε ακόμα πιο πρόωρες εκλογές. 

Πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εκλογολογία που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες ούτε ωφέλιμη είναι, ούτε στην πραγματικότητα ανταποκρίνεται, αλλά δεν είναι να την εμπιστεύεσαι αυτή γιατί ότι της λένε, λέει.