Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ε… ε… έρχεται ….



Προ των πυλών της Βουλής φαίνεται να βρίσκεται η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. 

Πληροφορίες φέρουν τον πρωθυπουργό να έχει δώσει εντολή στους στενούς του συνεργάτες να ειδοποιήσουν όλους τους βουλευτές της κυβέρνησης ώστε να είναι σουλουπωμένοι αυτή την εβδομάδα, με τα πουκάμισα μέσα, φρεσκολουσμένοι και φρεσκοξυρισμένοι ώστε, όταν έρθει η ώρα, να ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Και προς θεού, να μην εμφανιστούν οι συντρόφισσες με τρίχα κάγκελο στη μασχάλη. Ας δείξουν αλλιώς τη διαφωνία τους στο νομοσχέδιο. Ας ψηφίσουν “ΟΧΙ”. Λίγος πολιτισμός δεν βλάπτει. Κοτζάμ μνημόνιο έρχεται.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να απαρτίζεται από δύο άρθρα, ένα για τη νέα δανειακή σύμβαση με προσάρτημα το μνημόνιο και ένα για τα προαπαιτούμενα. Και τα δύο πάντως θα τσούξουν το ίδιο.

Στο Μαξίμου αυτή τη φορά δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία για τις κινήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία φαίνεται αυτό τον καιρό να βρίσκεται σε καταστολή. Αν και κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πότε θα ξυπνήσει το θηρίο μέσα της. Για παν ενδεχόμενο, ο πρωθυπουργός θα έχει και έναν κλειδαρά μαζί του, μπας και η πρόεδρος της Βουλής αρνηθεί να ξεκλειδώσει το κτίριο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η συμφωνία να οριστικοποιηθεί την Τρίτη και να προωθηθεί προς έγκριση από την εθνική αντιπροσωπεία την προσεχή Πέμπτη πριν πάρουν χαμπάρι οι βουλευτές τι γίνεται και έχουμε και άλλες διαρροές προς τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Βέβαια όσο οι διαρροές προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα είναι μικρό. Το μνημόνιο το  υπερψηφίζουν οι Δεξιοί. Όταν θα αρχίσουν να διαφωνούν και οι Δεξιοί θα υπάρξει πρόβλημα. Αν και αυτοί είναι πανέτοιμοι από καιρό για το μνημόνιο. Κάθε μέρα τις πλένουν τις κωλοτρυπίδες τους μην έρθει η συμφωνία και τους βρει ανέτοιμους.