Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Συνταξιούχοι vs ATM



Ουρές έξω από τα 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών σχημάτισαν από πολύ νωρίς το πρωί οι συνταξιούχοι προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ από τις συντάξεις τους για να μπορέσουν να αγοράσουν φάρμακα και να μην πεθάνουν ώστε να προλάβουν να ξαναπάρουν τα 120 ευρώ και να ξαναγοράσουν φάρμακα  ώστε να μην ξαναπεθάνουν.

Με απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά και αυστηρά και μόνο συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη, θα εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως Ι, αύριο, Πέμπτη, όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω.

Ήδη πολλοί συνταξιούχοι έσπευσαν από το πρωί στα ΚΕΠ της περιοχής τους ώστε να αλλάξουν το ένδοξο και παραδοσιακό όνομα της οικογένειας σε κάποιο κοινότυπο που αρχίζει από “Α” ώστε να εξυπηρετούνται πρώτοι στις τράπεζες.

Μαζί με τα 120 ευρώ οι συνταξιούχοι θα παίρνουν και δώρο μία χρεωστική κάρτα την οποία θα μπορούν να την κρατήσουν ως ενθύμιο τα εγγόνια τους αφού άλλη χρησιμότητα δεν πρόκειται να έχει. Άλλωστε ο συνταξιούχος μόλις βλέπει ΑΤΜ αλλάζει πεζοδρόμιο. Ένας συνταξιούχος κάποτε που κατάφερε να νικήσει το ΑΤΜ και να πάρει λεφτά, έγινε ο ήρωας του Κ.Α.Π.Η. της γειτονιάς του.

Όσοι δεν είναι συνταξιούχοι παρακαλούνται να μην πλησιάσουν στις συγκεκριμένες τράπεζες σε απόσταση χιλιομέτρου γιατί οι συνταξιούχοι μυρίζονται τους μη συνταξιούχους από μακριά και ελλοχεύει κίνδυνος επεισοδίων. Οι συνταξιούχοι την ημέρα της σύνταξης γίνονται επικίνδυνοι.

Εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι μετά τους περιορισμούς των αναλήψεων και τις αλλαγές των επιθέτων των συνταξιούχων κανένας δεν μπορεί να φανταστεί τι άλλο μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση των κομμουνιστών. Αυτοί είναι ικανοί μέχρι και το μουστάκι να μας βάλουν να ξυρίσουμε.