Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ο Βούδας ψιλομίλησε.



Να ψηφίσουν “ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής κάλεσε τους Έλληνες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε τηλεοπτική παρέμβασή του. Μάλιστα το “ναι” το έγνεψε με μια χαρακτηριστική κίνηση του κεφαλιού του προς τα κάτω αφού εδώ και χρόνια ο Κώστας Καραμανλής έχει ασπαστεί τον Βουδισμό και έχει πάψει να μιλάει. 

Αν ο Κώστας Καραμανλής μπορούσε να μιλήσει θα συνέχιζε τονίζοντας ότι η επικράτηση του “όχι” θα ερμηνευτεί ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα εξόδου. Και στη συνέχεια θα ξεκαθάριζε ότι η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικονομία δεν επιβάλλεται μόνο για λόγους οικονομικούς και κοινωνικούς αλλά τυχόν έξοδος μας θα έχει αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες, ειδικά από τους πιο αδύναμους.

Αυτά και πολλά άλλα θα έλεγε ο Κώστας Καραμανλής εάν δεν είχε ασπαστεί τον Βουδισμό. Βέβαια πρώτα θα έπρεπε να εξηγήσει πως διάολο κατάφερε και μετέτρεψε σε μπουρδέλο μια ολόκληρη χώρα μέσα σε μόλις πέντε χρόνια διακυβέρνησης όταν κοτζάμ Αντρέας Παπανδρέου χρειάστηκε περισσότερα από είκοσι χρόνια. 

Και επειδή αυτά δύσκολα εξηγούνται, ο Κώστας Καραμανλής συνεχίζει να μην μιλάει.