Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ο Παπανδρέου τώρα δικαιώνεται.



Σε δημοψήφισμα οδηγείται η χώρα έπειτα από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να σκίσει τα μνημόνια μετά από πέντε μήνες προσπάθειας. Η αλήθεια είναι ότι άργησε λίγο αλλά τελικά τα κατάφερε. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι εάν ο Έλληνας, του οποίου ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει εκτός αν πρόκειται για μνημόνια και για δικτατορίες, συμφωνεί με τον προτεινόμενο αργό θάνατο που του προσφέρουν οι θεσμοί ή αν προτιμάει τις συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι διαφωνεί με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αμέσως μόλις το ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι επάνω στη βιασύνη του να μην τον κακοχαρακτηρίσουν οι θεσμοί, ο Αντώνης Σαμαράς φανέρωσε τη διαφωνία του για το δημοψήφισμα λίγο πριν αυτό ανακοινωθεί.  Άλλωστε αν συμφωνούσε, θα το είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος όσο κυβερνούσε. Ακόμα και να σκοτωνόταν στη δουλειά, μέσα σε τρία χρόνια θα έβρισκε πέντε λεπτά να διοργανώσει ένα δημοψήφισμα.

Γιαυτό ο Αντώνης Σαμαράς καλεί όλες τις φιλοευρωπαϊκές ομάδες της χώρας, είτε παίζουν στο Champions League είτε στο Europa League, να συστρατευτούν απέναντι στο “όχι” της κυβέρνησης. Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζει ότι πίσω από  το “όχι” στη συμφωνία κρύβεται το “όχι” στο ευρώ.

Έπειτα από παρέμβαση κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης διευκρινίστηκε ότι πίσω από τη διαφωνία στη συμφωνία των θεσμών δεν κρύβεται η έξοδος από στο ευρώ. Βρίσκονται καλά κρυμμένες οι διαδικασίες ώστε ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος να οδηγηθούν στη φυλακή. Κάτι που βέβαια δεν έπεισε τον Αντώνη Σαμαρά υπέρ του “όχι” στο δημοψήφισμα αλλά τον έκανε ακόμα πιο λυσσασμένο υπέρ της υπογραφής νέων μνημονίων. Γιατί όσο περισσότεροι υπογράψουν μνημόνια, τόσο  περισσότερο μοιράζονται οι ευθύνες. Και τόσο περισσότερο απομακρύνεται η προοπτική της φυλακής.