Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ναι, Όχι, Ίσως, Μπορεί, Ποιος ξέρει, Δεν γνωρίζω δεν απαντώ …



Τον αρθρογράφο αποφάσισε να παραστήσει ο πρώην πρόεδρος του Πασόκ Ευάγγελος Βενιζέλος αφού δεν έχει καμιά καλύτερη δουλειά να κάνει.  Επειδή όμως καμιά εφημερίδα δεν εμπιστεύεται άρθρο του, αποφάσισε και αυτός να τα ανεβάζει στην προσωπική του ιστοσελίδα. 

Στο πρώτο άρθρο λοιπόν που ευτύχισε να δει το φως της δημοσιότητας, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι δίχασε την κοινωνία με το δημοψήφισμα αφού οι πολίτες δυσκολεύονται να αποφασίσουν μεταξύ του “ΝΑΙ” και του “ΟΧΙ”. Διότι οι δύο δυνατές επιλογές τον περιορίζουν. Άλλωστε τόσα χρόνια σε όλες τις εκλογές ο πολίτης μπορούσε να επιλέξει ανάμεσα σε δεκάδες διαφορετικά κόμματα εάν θα ψήφιζε Ν.Δ. ή Πασόκ.  Ενώ με τις δύο μόνο επιλογές μπλοκάρει.

Γιαυτό πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να αυξήσει τις επιλογές του δημοψηφίσματος. Δηλαδή αντί για ένα ξερό  “ΝΑΙ” ή  “ΟΧΙ” να διανθίσει το ψηφοδέλτιο με το “ΙΣΩΣ” ή έστω με το “ΔΕΝ ΞΕΡΩ / ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ” ώστε οι ψηφοφόροι να πάψουν να νοιώθουν εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε δυο επιλογές.

Ως απάντηση το Μαξίμου τόνισε ότι οι δύο μοναδικές επιλογές δίνουν μεγαλύτερες πιθανότητες στον ψηφοφόρο να απαντήσει σωστά στην τύχη ενώ οι αυξημένες επιλογές μειώνουν τις πιθανότητες τυχαίας σωστής απάντησης. Οπότε με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείται το τυχαίο στατιστικό σφάλμα το οποίο τόσα χρόνια επέτρεπε στο Πασόκ και στην Ν.Δ. να κυβερνάει.