Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που αντιστέκεται, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που επιμένει.



Τους λόγους για τους οποίους δεν ψήφισε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα αναλύει σε άρθρο του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τονίζει ότι η μη ψήφιση των μνημονίων αποτελεί θέμα αξιοπιστίας για την Αριστερά οπότε αν η Αριστερά ψηφίζει μνημόνια τότε θα χάσει την αξιοπιστία της. Και αν η Αριστερά χάσει την αξιοπιστία της τότε κανένας δεν θα την ξαναψηφίσει. 

Κλασικό παράδειγμα αποτελεί το ΚΚΕ, το οποίο δεν είναι απλώς Αριστερά αλλά υπερΑριστερά, και επειδή δεν ψηφίζει μνημόνια δεν έχασε την αξιοπιστία του. Γιαυτό συνεχίζουν σταθερά όλα αυτά τα χρόνια να το εμπιστεύεται το 5% του ελληνικού λαού. Αλλιώς, αν το ΚΚΕ ψήφιζε μνημόνια, θα έχανε την αξιοπιστία του και μαζί με αυτήν και το 5% των ψηφοφόρων που θα κατευθυνόντουσαν στον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι η ψήφιση των μνημονίων δεν έχει σχέση με αξιοπιστία. Γιατί για το ΚΚΕ κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι.


Μάλιστα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κινείται και σε μεταφυσικά επίπεδα για να εξηγήσει τη στάση του τονίζοντας ότι αν η Αριστερά απολέσει την αξιοπιστία της, τότε κινδυνεύει να χάσει η ίδια την ψυχή της και η δημόσια ζωή το ύστατο καταφύγιό της. Ανεξάρτητα αν τελικά η αριστερά, προκειμένου να μην χάσει την όποια ψυχή της, έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια αφού η δημόσια ζωή την έχει ξεπεράσει προ πολλού. Όχι ότι η δημόσια ζωή κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Αντίθετα, κινείται αργά. Απλώς η αριστερά κινείται ακόμα πιο αργά και πολλές φορές μοιάζει σαν  να κινείται προς τα πίσω. 


Μάλιστα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε με κανένα τρόπο να δεχθεί να ψηφίσει το νέο μνημόνιο, το οποίο αν επιμείνει να το εφαρμόσει κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε μια τεράστια ΔΗΜΑΡ.


Αντίθετα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν υποστηρίζει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εφαρμόσει το νέο μνημόνιο κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε μια μικρή ΔΗΜΑΡ, μικρότερη και από την original.


Γιαυτό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα επιμείνει να μάχεται μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και να υπερασπίζεται τις μεγάλες αρχές και αξίες του καθώς και τον αντιμνημονιακό προσανατολισμό του, μέχρι να σταματήσει αυτή η εφιαλτική μνημονιακή περιπέτεια της χώρας. 


Κάπου ανάμεσα στις μάχες και στις υπερασπίσεις όλων αυτών των μεγάλων αρχών ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποσχέθηκε ότι θα σκεφτεί και ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση χωρίς μνημόνια και χωρίς να χρειαστεί να κρατήσει όμηρο τον Γιάννη Στουρνάρα.