Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Γιατί άλλο μνημόνιο και άλλο συμφωνία.



Την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση εξέφρασε η συντριπτική πλειοψηφία της βουλής καθιστώντας τον Αλέξη Τσίπρα τον ισχυρότερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης. Μάλιστα η Ν.Δ., το Πασόκ και το Ποτάμι έφτασαν σε σημείο να παρακαλούν γονατιστοί τον Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσει με τους εταίρους και αυτοί μετά θα του χρωστάνε μεγάλη χάρη. Ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

Την ίδια εμπιστοσύνη δείχνουν να έχουν και οι πολίτες προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα αφού σε πρόσφατη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το διπλάσιο ποσοστό από την Ν.Δ. ενώ τα υπόλοιπα κόμματα φυτοζωούν σε ποσοστά μπαίνω-δεν μπαίνω στη Βουλή.

Επίσης στην ίδια δημοσκόπηση το συντριπτικό 75% επιθυμεί συμβιβασμό με τους εταίρους ενώ ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ. 

Η κίνηση που τελικά εξασφάλισε την τεράστια δημοτικότητα στον Αλέξη Τσίπρα ήταν η επιλογή του να κάνει συμφωνία με τους εταίρους και όχι νέο μνημόνιο. Και μάλιστα έπεισε ακόμα και την αντιπολίτευση ότι πρόκειται για συμφωνία και όχι για μνημόνιο. Άλλωστε έχει να ακουστεί η λέξη μνημόνιο στη Βουλή αρκετούς μήνες. Μόνο οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. την αναφέρουν πλέον χωρίς όμως να τους δίνει κανένας καμία σημασία. Γιατί αυτό είναι που έχουν καταφέρει οι ΚουΚουΈδες όλα αυτά τα χρόνια. Να μην τους δίνει κανένας καμία σημασία ακόμα και όταν λένε τα αυτονόητα.

Το μεγάλο ερωτηματικό που γεννάται βέβαια είναι γιατί οι ΣαμαροΒενιζέλοι ή έστω ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκαναν οι ίδιοι συμφωνία αντί για μνημόνιο. Ώστε τελικά να έχουν την συμπαράσταση τόσο της Βουλής όσο και των πολιτών. 

Όπως ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος θα κάνει συμφωνία. Και όχι μνημόνιο. 

Γιατί, για όσους δεν το έχουν καταλάβει, ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει συμφωνία και όχι μνημόνιο.

(Πολύ κωλόπαιδο ο Αλέξης.)