Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Η ταν ή επί τας (ή σε γαμάν ή τους γαμάς)



Μαραθώνια η κοινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας με θέμα συζήτησης την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους. Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα ο λαός δεν έδωσε εντολή στη κυβέρνηση να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν της έδωσε εντολή να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. 

Αυτό όμως που φαίνεται να έπεισε τους βουλευτές της κυβέρνησης είναι το θέμα της δεδηλωμένης αφού ο λυσσασμένος κομμουνιστής του Σύριζα χωρίς ευρώ κάνει, χωρίς Βουλή δεν κάνει. 

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει ο νέος Λουκάς Παπαδήμος γεγονός που δεν παραξένεψε κανέναν αφού το περίεργο θα ήταν να ήθελε να γίνει ο νέος Λουκάς Παπαδήμος. Αυτό όμως που παραξένεψε τους πάντες ήταν ότι δεν ξεκαθάρισε αν θέλει να γίνει ο νέος Αντρέας Παπανδρέου. 

Τελειώνοντας, τόνισε στους βουλευτές του Σύριζα ότι εδώ που ήρθανε, ήρθανε όλοι μαζί. Ή θα συνεχίσουν όλοι μαζί ή θα φύγουν όλοι μαζί βαστώντας ταυτόχρονα τρεις – τέσσερις βουλευτές από το μανίκι που πετάχτηκαν από τις καρέκλες τους για να φύγουν.

Κατά τα άλλα, κάποιοι θέλουν ευρώ με κάθε θυσία, άλλοι θέλουν ευρώ με λίγες θυσίες και άλλοι θέλουν ευρώ χωρίς θυσίες. Επίσης υπάρχουν και κάποιοι που δεν θέλουν ευρώ με καμία θυσία αλλά δραχμή χωρίς θυσία μόνο που δεν ήμαστε προετοιμασμένοι ακόμα για κάτι τέτοιο. Αλλά όταν θα ετοιμαστούμε θα τους πάρουμε και τα σώβρακα. Για την ώρα μας τα πήραν αυτοί. Ξανά…