Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

“Έ, Βαγγέλη, τι μαλακία πας να κάνεις;”



O μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συζήτηση με δημοσιογράφους αποκάλυψε πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Μάλιστα τόνισε ότι εάν επέλεγε μια συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου τότε θα έπρεπε να έχει μαζί του δύο συνεργάτες και δύο κασετοφωνάκια ώστε να καταγράψει τη συνομιλία. 

Γιαυτό ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραστεί σε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά μόνο σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιατί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γνωρίζει πόσο στόκος είναι και ότι εύκολα μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να τον βάλει να υπογράψει καμιά συμφωνία εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Ενώ όταν βρίσκονται μπροστά οι υπόλοιποι πολιτικοί  αρχηγοί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί. Όλο και κάποιος θα του σφυρίξει την πατάτα που πρόκειται να κάνει. 

Επειδή όμως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν θέλει να στηριχτεί στην Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη για την αποτροπή ενός λάθους, κατέθεσε αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή για άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας ως προς την πορεία εξέλιξης της διαπραγμάτευσης με του εταίρους. Άλλωστε δυσκολότερα γίνεται το λάθος μπροστά σε τριακόσιους βουλευτές παρά μπροστά σε τρεις – τέσσερις ανθρώπους, τους οποίους δεν πολυεμπιστεύεται κιόλας.

Μάλιστα, για να είναι ακόμα πιο σίγουρος ο Βαγγέλης Μειμαράκης, προτίθεται να κάνει μια συγκέντρωση στο Ολυμπιακό Στάδιο μπροστά σε ογδόντα χιλιάδες θεατές όπου θα είναι ακόμα δυσκολότερο να τον κοροϊδέψει ο Αλέξης Τσίπρας. Γιατί με τόσο κόσμο συγκεντρωμένο όλο και κάποιος θεατής θα καταλάβει την απόπειρα κοροϊδίας και θα φωνάξει στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη: “Έ, Βαγγέλη, τι μαλακία πας να κάνεις;”