Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ήμαστε όλοι Φώφη.



Τη θέση της ξεκαθάρισε η Φώφη Γεννηματά η οποία τόνισε ότι η στάση της θα κριθεί με βάση το συμφέρον της χώρας. Για τη στάση του Πασόκ δεν αποκάλυψε τίποτα αλλά με βάση το παρελθόν, το Πασόκ χέστηκε για το συμφέρον της χώρας.

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος που καθυστέρησε πέντε μήνες διαπραγματευόμενη με τους εταίρους. Θα έπρεπε να υπογράψει από την πρώτη μέρα το μνημόνιο και αν ήθελε να διαπραγματευτεί, ας το έκανε αργότερα. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Άλλωστε θα έπρεπε ήδη να βρισκόμασταν στο τέταρτο μνημόνιο, ενώ δεν έχουμε υπογράψει καν το τρίτο. 

Γιατί, όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά, όλοι οι Έλληνες είμαστε και Ευρωπαίοι. Ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι δεν είναι Έλληνες. 

Γιαυτό η Φώφη Γεννηματά καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, έστω και την ύστατη στιγμή, να αφήσει κατά μέρους τα αντριλίκια και να υπογράψει αυτό το ρημαδομνημόνιο. Και αν μπορεί ας υπογράψει δύο μαζί ώστε να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο που χάσαμε στις διαπραγματεύσεις. Γιατί οι εταίροι έχουν και άλλες χώρες να κάψουνε. Δεν θα ασχολούνται μόνο με την Ελλάδα. Ήδη οι οικονομίες σε Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρο έχουν αρχίσει να βελτιώνονται. Κάποιος πρέπει να τις σταματήσει.