Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Έτοιμος ο Θεοδωράκης να υπογράψει μνημόνια.



Ανίκανη θεωρεί ο Σταύρος Θεοδωράκης την κυβέρνηση ώστε να υλοποιήσει οποιαδήποτε συμφωνία με τους ευρωπαίους. Και αυτό διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ούτε τις υποκειμενικές αλλά ούτε τις αντικειμενικές δυνατότητες για να το πετύχει. Γιατί αν η κυβέρνηση είχε τουλάχιστον τις αντικειμενικές ή έστω τις υποκειμενικές δυνατότητες, τότε κάποια συμφωνία θα μπορούσε να πετύχει. Αλλά χωρίς έστω μία από τις απαραίτητες δυνατότητες, ο Έλληνας μνημόνιο δεν ξαναβλέπει. 

Βέβαια κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός δεν κατέχει ταυτόχρονα και τις αντικειμενικές και τις υποκειμενικές δυνατότητες ώστε να φέρει εις πέρας μια τέτοια συμφωνία. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τις αντικειμενικές δυνατότητες αλλά δεν είχε τις υποκειμενικές οπότε απλώς υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο. Ενώ ο Αντώνης Σαμαράς που είχε τις υποκειμενικές δυνατότητες αλλά στερούνταν των αντικειμενικών, κατάφερε να υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο. Ως εκεί ήταν οι δυνατότητες τους.

Γιαυτό ο Σταύρος Θεοδωράκης αναζητάει τον πολιτικό τον προικισμένο με αντικειμενικές και συνάμα υποκειμενικές δυνατότητες ώστε να υπογράψει δύο μνημόνια ταυτόχρονα. Και επειδή το πρώτο και το δεύτερο έχουν ήδη υπογραφεί από τους προηγούμενους, σειρά έχει το τρίτο και το τέταρτο. Τα οποία, όπως ξεκάθαρα δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκη, δεν υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν έχει τα προσόντα. Αφού για να υπογράψεις μνημόνια πρέπει να έχεις προσόντα. Υποκειμενικά και αντικειμενικά.

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ο Σταύρος Θεοδωράκης φαίνεται ως ο πολιτικός με τα περισσότερα υποκειμενικά και αντικειμενικά προσόντα για να υπογράφει μνημόνια. Μάλιστα είναι τόσα πολλά τα προσόντα του που δεν θα περιμένει να του ετοιμάζουν τα μνημόνια για να τα υπογράφει αλλά θα τα ετοιμάζει ο ίδιος. Για να μην χάνει πολύτιμο χρόνο.

(Άτυχος ο Θεοδωράκης που γεννήθηκε ως πολιτικός την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο νωρίτερα να είχε γεννηθεί, θα ψήφιζε μνημόνια με το τσουβάλι.)