Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Το Πασόκ αυτοψηφίζεται.



Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα, Κυριακή,  όσα μέλη έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκλέξουν αντιπροσώπους για το 10ο Συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 5, 6 και 7 Ιουνίου. Οι πρώτοι εκατό που προσήλθαν στη διαδικασία κέρδισαν αυτόγραφο του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Κάθε ψηφοφόρος είχε δικαίωμα να ψηφίσει δύο φορές, μία για το παλιό Πασόκ και μία για το καινούριο, ενώ επειδή η προσέλευση ήταν αρκετά μικρή και υπήρξε κίνδυνος να ακυρωθεί η διαδικασία, η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τα παλιά μέλη του κόμματος που τώρα είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουν τη διαδικασία και να προσέλθουν στη ψηφοφορία.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στον οποίο όμως δεν επιτράπηκε η είσοδος στο εκλογικό κέντρο διότι δεν αποτελεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η οργανωτική επιτροπή του Πασόκ εξέδωσαν ανακοίνωση υπενθυμίζοντας στους φίλους του Πασόκ ότι σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μόνο του Πασόκ.

Ο πρόεδρος του Πασόκ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ψήφισε στη Θεσσαλονίκη όπου, για καλή του τύχη, δεν είχε να ανταγωνιστεί τον Βασίλη Λεβέντη. 

Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο τόνισε ότι το Πασόκ αναδεικνύει σήμερα τους συνέδρους του. Στις 5, 6 και 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο , με στόχο την ανασυγκρότηση και τον μετασχηματισμό του παλιού Πασόκ σε νέο Πασόκ ώστε να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη διαμόρφωση ενός μεγάλου προοδευτικού δημοκρατικού χώρου που εκφράζει την λογική του Ανδρέα Λοβέρδου, τον πατριωτισμό του Άκη Τσοχατζόπουλου και την προοδευτική αντίληψη του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου για το μέλλον του τόπου.

Τόνισε ότι μπορεί το Πασόκ να είναι μικρό διότι κατέβαλε τεράστιο κόστος για τη διαχείριση της κρίσης αλλά ο ίδιος είναι τεράστιος και σκοπεύει να γίνει ακόμα πιο τεράστιος. Γιαυτό δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την πολιτική, αφού δεν γνωρίζει κάτι άλλο να κάνει.

Αντίθετα η πολιτική σκοπεύει να αποσυρθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το Πασόκ να έρθει δεύτερο σε ψήφους στις σημερινές εκλογές αφού σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, κονταροχτυπιέται με τον “Κανένα”. Αναμένεται θρίλερ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.