Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Θέλει ο Μπόμπολας να κρυφτεί και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν τον αφήνει.



Ως ηθική υποχρέωση θεωρεί ο Σταύρος Θεοδωράκης να μη θέσει σε περιπέτειες τη χώρα και τον Μπόμπολα. Γιαυτό αποφάσισε να ψηφίσει τη συμφωνία με τους θεσμούς υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ευρωπαϊκή. Αντίθετα ο Σταύρος Θεοδωράκης θα βάλει την χώρα σε περιπέτειες αν η συμφωνία με τους θεσμούς είναι αντιευρωπαϊκή. Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Μπόμπολας  είναι, πάνω από όλα,   φιλοευρωπαϊστές.

Όμως, ότι και να γίνει, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα απαιτήσει την αλλαγή της κυβέρνησης η οποία θεωρεί ότι απέτυχε στο έργο της αφού ακόμα δεν έχει συμφωνήσει με τους δανειστές. Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Μπόμπολας πιστεύουν ότι οι σωστές συμφωνίες κλείνουν αμέσως. Χωρίς διαπραγματεύσεις και κόκκινες γραμμές. Ακριβώς σαν τις συμφωνίες που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς τον οποίο ο Σταύρος Θεοδωράκης θαυμάζει ιδιαίτερα. Γιαυτό όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει Αντώνης Σαμαράς.

Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι Αντώνης Σαμαράς δεν γίνεσαι αλλά γεννιέσαι. Οπότε ο Σταύρος Θεοδωράκης όταν μεγαλώσει θα πρέπει να βρει κάτι άλλο για να γίνει. 

Θα μπορούσε να γίνει Μπόμπολας.