Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ο θεός μαζί σας ρε κουφάλες.




Ευλογημένα στυλό μοίρασε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμονας, σε θρησκευόμενους μαθητές οι οποίοι δίνουν αυτές τις μέρες πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, όσοι μαθητές γράψουν με τα ευλογημένα στυλό έχουν στο τσεπάκι τους το άριστα. Ενώ όσοι γράψουν με άλλα στυλό θα τους πάρει ο διάολος.

Η παράδοση και παραλαβή των ευλογημένων στυλό πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στον Μητροπολιτικό Ναό της Κομοτηνής, σε μια σεμνή θεία λειτουργία με σκοπό την πνευματική ενίσχυση των μαθητών που παίρνουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα στυλό είχαν χαραγμένη επάνω τους την σεμνή, αλλά γεμάτη με νοήματα, ευλογία “ο Θεός μαζί σου”. 

Για όσους σπεύσουν να μιλήσουν για μεσαίωνες να ξεκαθαρίσουμε ότι το στυλό είναι ευλογημένο και όχι μαγικό. Γιατί άλλο θρησκεία και άλλο μαγεία. Εκτός αν μιλάμε για τον Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα όπου οι δυο έννοιες ταυτίζονται.

Άλλωστε η ευλογία του στυλό δεν διαρκεί για πάντα. Τελειώνει μόλις τελειώσει και το μελάνι. Ίσα ίσα για τις πανελλήνιες.

Αν πετύχει η συγκεκριμένη διαφήμιση, τότε η επίσημη εκκλησία προτίθεται να ξεκινήσει μια πανελλήνια καμπάνια με διαφημίσεις του θεού σε σώβρακα και φανέλες, που όλο το έθνος προσκυνά, όπως λέει και ο Τζιμάκος.

Γιατί τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά της εκκλησίας έχουν πέσει πιο κάτω και από αυτά της Ν.Δ. Παρόλο που οι δυο συγκεκριμένοι χώροι δεν είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους. Κάθε άλλο.

Γιατί ακόμα και ο θεός χρειάζεται διαφήμιση. Τι να σου κάνουν μόνο οι καμπάνες;

Είδες που κατάντησε ο Βασίλης Λεβέντης χωρίς διαφήμιση!