Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Το τίποτα μίλησε.



Την πεποίθηση του ότι η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να επικυρωθεί μέσω ενός δημοψηφίσματος εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου. Γεγονός που αποδεικνύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι βράχος σταθερότητας αφού ότι έλεγε πριν πέντε χρόνια τα υποστηρίζει και σήμερα. Εκτός από την ψήφο στις κάλτσες που θεωρείται η μόνη κωλοτούμπα στην πολιτική του καριέρα.

Βέβαια όταν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός και ξεστόμισε τη λέξη “δημοψήφισμα” καθαιρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες πριν προλάβει να πει οτιδήποτε άλλο. Αλλά σήμερα τέτοιος φόβος δεν υπάρχει αφού ο Γιώργος Παπανδρέου πλέον είναι ένα τίποτα. Και το τίποτα δεν μπορεί να καθαιρεθεί από πουθενά. Γιατί το τίποτα δεν υπάρχει.

Παρόλαυτα, το τίποτα στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει μπροστά της. Αν και δεν έχει καμία σημασία να σε στηρίζει το τίποτα. Καλύτερα να σε στηρίζει ο Λεβέντης.

Επίσης το τίποτα απηύθυνε έκκληση στους ευρωπαίους εταίρους να μην αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία για έναν έντιμο συμβιβασμό και να μην επιτρέψουν η χαραμάδα ελπίδας για συμφωνία να μετατραπεί σε χάος. Όμως οι ευρωπαίοι εταίροι δεν τον άκουσαν διότι δεν μπορείς να ακούσεις το τίποτα.