Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Σοσιαλιστές του Σαμαρά και σοσιαλιστές του Παπανδρέου.

Την παραίτηση τους από το Πασόκ και την προσχώρηση τους στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου ανακοίνωσαν, με κοινή δήλωση τους, 71 μέλη του Πασόκ στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια αυτό το φαινόμενο δεν εμφανίστηκε μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου σωρεία σοσιαλιστών φεύγουν από το ένα σοσιαλιστικό κίνημα, το οποίο είναι και πανελλήνιο, ώστε να ενσωματωθούν στο άλλο σοσιαλιστικό κίνημα, το οποίο δεν είναι πανελλήνιο αλλά δημοκρατικό.

Όλοι όσοι ακολουθούν τη συγκεκριμένη μετάβαση από τους πανελλήνιους στους δημοκρατικούς σοσιαλιστές κάνουν λόγο για μετάλλαξη των πανελλήνιων σοσιαλιστών σε ένα κόμμα στελεχών και παραγόντων, ουραγών των συντηρητικών επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά. Βέβαια όλοι αυτοί οι πανελλήνιοι σοσιαλιστές που έγιναν δημοκρατικοί σοσιαλιστές, όλον τον προηγούμενο καιρό δεν είχαν πάρει χαμπάρι. Δεν είχαν καταλάβει ότι το Πασόκ είχε μεταλλαχθεί σε ένα κόμμα στελεχών και παραγόντων, ουραγών των συντηρητικών επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά. Αλλά μόλις ο Γιώργος Παπανδρέου ίδρυσε νέο κόμμα, είδαν το φως το αληθινό και αντιλήφθηκαν ότι το Πασόκ έχει μεταλλαχθεί σε ένα κόμμα στελεχών και παραγόντων, ουραγών των συντηρητικών επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά.

Και βέβαια, επειδή αυτοί δεν θέλουν να είναι στελέχη και παράγοντες, ουραγοί των συντηρητικών επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά αποφάσισαν να παραιτηθούν από κάθε κομματική ιδιότητα και να ξεκινήσουν από την αρχή συνυπογράφοντας την ιδρυτική διακήρυξη των σοσιαλιστών που παράλληλα είναι και δημοκράτες.

Μάλιστα την Τετάρτη οργανώνουν την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση, στις 18:00 στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και την Κυριακή αναμένεται να παρουσιάσουν τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών. Ώστε να μάθουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί οι σοσιαλιστές που δεν θέλουν να είναι στελέχη και παράγοντες, ουραγοί των συντηρητικών επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά.