Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.

Προεκλογική παρωδία στη Θράκη πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο Αντώνης Σαμαράς. Στις 18.30 παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής το νέο του πόνημα. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους αρκεί να μην γινόντουσαν ερωτήσεις που θα έφερναν τον καλλιτέχνη σε δύσκολη θέση.

Αύριο θα μεταβεί στην Καβάλα όπου θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων. Και αν οι οπαδοί το απαιτήσουν, ίσως να τους κάνει τη χάρη και να βουτήξει στα κρύα νερά ώστε να πιάσει τον σταυρό. Γιατί το επάγγελμα απαιτεί θυσίες.

Στη Θράκη ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τις Σάπες της Ροδόπης παρέα με τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη. Πέρασε μια βόλτα από το δημαρχείο και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό ένα σκασμό αιτήματα τα οποία ο Αντώνης Σαμαράς αποδέχτηκε αμέσως και υποσχέθηκε ότι θα τα λύσει αν επανεκλεγεί πρωθυπουργός. Μάλιστα τόνισε ότι αν πάρει την εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα τους, αλλά αντίθετα θα τους δημιουργήσει περισσότερα επειδή ο Αλέξης Τσίπρας μισεί τους Θρακιώτες όπως και τους περισσότερους Έλληνες και θέλει το κακό τους.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Αντώνης Σαμαράς περπάτησε στην αγορά των Σαπών και συνομίλησε με περαστικούς και καταστηματάρχες οι οποίοι του έκαναν αυθόρμητες ερωτήσεις στις οποίες απάντησε με επίσης αυθόρμητο τρόπο κοιτώντας το autocue που βρισκόταν ακριβώς απέναντι.
Εξέφρασε, μάλιστα, τη χαρά του για την επίσκεψη στις Σάπες, γιατί, όπως εξήγησε, θεωρεί την περιοχή “γούρικη” για τον ίδιο, σε ότι αφορά στις προεκλογικές περιοδείες. Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς, εκτός από απευθείας σύνδεση με τον θεό, έχει και γούρια. Για να είναι καλυμμένος από όλες τις μεριές.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη Φιλλύρα Ροδόπης, όπου ένιωσε λίγο άβολα αφού το 99% των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι τους οποίους καθόλου δεν συμπαθεί ο Αντώνης Σαμαράς αλλά τους το έκρυψε μπας και τον ψηφίσουν.  Αυτοί βέβαια του εξέφρασαν τα προβλήματα τους τα οποία επίσης υποσχέθηκε ότι θα λύσει.

Κάπου μεταξύ των υποσχέσεων, επισκέφτηκε και τον φράκτη του Εύρου που χωρίζει τους Έλληνες από τους αλλόθρησκους το οποίο επιθεώρησε κατ’ ιδίαν μπας και βρει καμιά τρύπα ώστε να την κλείσει για να μην βρει ευκαιρία να χωθεί στη χώρα κανένας λαθρομετανάστης τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει Έλληνα. Γεγονός ανήκουστο για τον πρωθυπουργό, γιατί όπως λένε και οι φασίστες “Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι”. Εκτός αν είσαι πλούσιος οπότε γίνεσαι ότι θες. Ακόμα και πρωθυπουργός.

Μετά τη συνάντηση, ο Αντώνης Σαμαράς μετέβη σε παραδοσιακό καφενείο της Φιλλύρας και ήπιε καφέ, ακούγοντας τα προβλήματα κατοίκων τα οποία επίσης θα λύσει.

Γενικά αυτό τον καιρό ο Αντώνης Σαμαράς υπόσχεται ότι θα λύσει προβλήματα. Γιαυτό αν κάποια στιγμή, ξαφνικά, δεις μπροστά σου τον Αντώνη Σαμαρά, πες του το πρόβλημα σου. Και που ξέρεις. Μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός.