Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Το Πασόκ είναι εδώ. (Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’τα παλιά, φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις)

Στο Πασόκ επέστρεψε ο Γιώργος Φλωρίδης έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας και τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του Πασόκ. Η επιστροφή του Γιώργου Φλωρίδη αποτελεί μέρος της απεγνωσμένης προσπάθειας που κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος να μαζέψει όσους περισσότερους υποψήφιους μπορεί για το κόμμα. Έτσι, τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και τα υπόλοιπα στελέχη του Πασόκ, έχουν ανοίξει τις παλιές τους ατζέντες παίρνοντας τηλέφωνο έναν-έναν όλους τους παλιούς γνωστούς και φίλους του κινήματος για να τους μαζώξουν πίσω στο κίνημα.

Βέβαια το έργο του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ιδιαιτέρως δύσκολο διότι οι περισσότεροι παλιοί γνωστοί και φίλοι του κινήματος είναι πλέον άγνωστοι και εχθροί αφού έχουν γίνει γνωστοί και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Και όσοι δεν είναι γνωστοί και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι του Γιώργου Παπανδρέου. Οπότε δεν απαντάνε στα τηλεφωνήματα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Χεσμένο τον έχουν.

Πάντως τον Γιώργο Φλωρίδη ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ τον ήθελε για φίλο ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου. Οπότε απάντησε στο τηλεφώνημα του Ευάγγελου Βενιζέλου και δέχτηκε να επιστρέψει στο Πασόκ αφού αυτό τον καιρό δεν έχει και κάποια ιδιαίτερη δουλειά να κάνει.

Άσε που και εκείνος ο “Κοινωνικός Σύνδεσμος”, που είχε ιδρύσει το 2011 καταγγέλλοντας την πολιτική παθογένεια και το Πασόκ,  πήγε άκλαυτος. Πέρασε και η εποχή που δήλωνες Πασόκος και έτρωγες χαστούκια. Που πονάνε.  Τώρα δηλώνεις Πασόκος και τρως απλώς μούντζες. Που, αν λέγεσαι Γιώργος Φλωρίδης, δεν πονάνε.

(Κουτσοί, στραβοί στον σοσιαλισμό. Οι κουτσοί με τον Βενιζέλο και οι στραβοί με τον Παπανδρέου.)