Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Με Γκερέκου Άντζελα και Δούνια Νόνη, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι.

Τη μάχη τους δίνουν τα πρώην μοντέλα σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές αφού οι πολιτικοί αρχηγοί γνωρίζουν ότι το μουνί σέρνει καράβι. Άρα και ψηφοφόρους, αφού ο ψηφοφόρος σέρνεται ευκολότερα από ότι ένα καράβι. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Βέβαια, παρόλο που η εκλογική διαδικασία είναι μια βρώμικη υπόθεση όπου η συκοφαντία και το ψέμα πάει σύννεφο, υπάρχουν και κάποιοι κανόνες απαράβατοι μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όπως η δίκαιη μοιρασιά των πρώην μοντέλων.

Έτσι, οι πολιτικοί αρχηγοί μαζεύτηκαν ώστε να αποφασίσουν ποιανού κόμματος το καράβι θα σύρει η Νόνη Δούνια. Η αρχική πρόθεση ήταν να δοθεί το μοντέλο στο ΚΚΕ ώστε να προσδώσει στους συντηρητικούς κομουνιστές μια πνοή εκσυγχρονισμού. Μόλις το άκουσε όμως η Αλέκα, πάτησε πόδι τονίζοντας ότι, όσο ζει αυτή, ξέκωλο το σπίτι του λαού δεν πρόκειται να δει. Άσε που τίθεται και το θέμα της σύγκρισης. Φαντάσου από τη μια την Αλέκα Παπαρήγα και από την άλλη την Νόνη Δούνια. Μέχρι Λιάνα Κανέλη και πολύ είναι. Παραπέρα ούτε βήμα.

-Και που να το δώσουμε το μοντέλο; Αναρωτήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

-Να το δώσουμε στους χρυσαυγίτες. Αποκρίθηκε ο Βενιζέλος.

Πρόταση που απορρίφθηκε αμέσως από την ίδια την Ουρανία για τον ίδιο λόγο που την απέρριψε και η Παπαρήγα. Γιατί όταν μπαίνει μπροστά η γυναικεία φύση γαμάει και ιδεολογίες και πολιτικές πεποιθήσεις.

Οι Συριζαίοι εξαρχής είχαν απορρίψει το μοντέλο αφού με τόση κοσμοσυρροή που γίνεται στα ψηφοδέλτια τους, δεν χωράει ούτε μισό μοντέλο. Πόσο μάλλον κοτζάμ Νόνη Δούνια. Γιαυτό πρότειναν να τη στείλουν στο Πασόκ, όπου ούτε κόσμο έχει αλλά ούτε και μοντέλα. Το τελευταίο τους μοντέλο πρόσφατα την έκανε για την Ν.Δ.

Έτσι όλοι συμφώνησαν να στείλουν το μοντέλο στο Πασόκ, μπας και πάρει τα πάνω του το κίνημα. Όμως τελευταία στιγμή η συμφωνία χάλασε αφού το μοντέλο δεν δέχτηκε να θυσιαστεί για το Πασόκ. Εδώ δεν θυσιάζονται τόσοι και τόσοι πανελλήνιοι σοσιαλιστές, το μοντέλο θα θυσιαστεί;

Έτσι τελικά κατέληξε στην Ν.Δ. μαζί με τα υπόλοιπα ξέκωλα. Και την Άντζελα Γκερέκου.

(Αν τελικά εκλεγεί η Νόνη Δούνια και όχι ο Γιώργος Παπανδρέου στη βουλή, τον βλέπω τον δημοκράτη σοσιαλιστή στις επόμενες εκλογές, ξεβράκωτο στη πλατεία Συντάγματος να ζητιανεύει ψήφους.)