Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μάζευε και ας είναι για την τρίτη θέση.

Τις τοποθετήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης τύπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι οπαδοί του Πασόκ αλλά και γενικότερα οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι των υπόλοιπων κομμάτων.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελος Βενιζέλο, το στοίχημα των εκλογών δεν θα είναι το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα αλλά προς τα πού θα κατευθυνθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια. Γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιστεύει ότι το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα είναι άσχετο με την κατεύθυνση που θα τραβήξει η χώρα. Μπορεί δηλαδή να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να κατευθυνθούμε προς τον άκρατο φιλελευθερισμό ή να κυβερνήσει η Ν.Δ. και η χώρα να αποτελέσει το κέντρο του ευρωπαϊκού κομμουνισμού. Γιαυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δεν θέλει να αφήσει τίποτα στην τύχη, πιστεύει ότι η σημαντικότερη θέση στις βουλευτικές εκλογές θα είναι η τρίτη αφού αυτός που θα βγει τρίτος και καταϊδρωμένος, θα παίξει τον σταθεροποιητικό ρόλο στην κυβέρνηση. Και ποιος καλύτερος και ικανότερος τρίτος από τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος την ξέρει τη θέση καλά αφού τα τελευταία χρόνια την παίζει με αξιοσημείωτη επιτυχία. Και μάλιστα την παίζει μόνος του που είναι δυσκολότερο από το αν την έπαιζε με παρέα.

Έτσι αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγει τελικά τρίτος, θα εγγυηθεί την κατεύθυνση της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Ή προς τα αριστερά αν εκλεγεί πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ή προς τα δεξιά αν εκλεγεί πρώτη η Ν.Δ. Γιαυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τους πολίτες να εκλέξουν το Πασόκ ως τρίτο κόμμα. Γιατί το Πασόκ ξέρει καλύτερα από τα Ποτάμια και τους ΚουΚουΕδες.

Μάλιστα υπενθύμισε ότι μετά τις ευρωεκλογές, η συγκυβέρνηση δεν διαλύθηκε χάρη στο 8% που έλαβε το Πασόκ και όχι χάρη στο 23% που έλαβε η Ν.Δ. Οπότε η κρίσιμη επιλογή είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος  γιατί έχει διπλό διαφορικό, τραβάει στην ανηφόρα, είναι οικονομικός κι αν ποτέ τον άλλαζα πάλι Βενιζέλο θα ‘παιρνα.

Βέβαια σε αυτές τις εκλογές το Πασόκ κατεβαίνει χωρίς κουκούλες και μάσκες. Κατεβαίνει ως ξεκάθαρο Πασόκ και όχι ως Ελιά. Η Δημοκρατική Παράταξη που κόλλησε δίπλα στο Πασόκ δεν μπορεί να θολώσει τα νερά. Οπότε όποιος ψηφίσει Πασόκ θα είναι ένας πραγματικός Πασοκτζής και όχι κάποιος Ελιάς. Κατευθείαν για το τρελοκομείο.

Επίσης, αναφερόμενος στο Ποτάμι το χαρακτήρισε ως ένα ετερόκλητο ευκαιριακό σχήμα, ένα είδος συνεταιρισμού και κοινοπραξίας, στο οποίο βρίσκονται παλιά εμβληματικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, πρόσωπα που δηλώνουν ότι είναι απολιτίκ, συνταξιούχοι με εθνικιστικές τάσεις και δεξιοί νεοφιλελεύθεροι. Ενώ το Πασόκ δεν έχει τέτοιους. Έχει μόνο πανελλήνιους σοσιαλιστές. Ενώ πριν λίγο καιρό είχε και τους δημοκρατικούς σοσιαλιστές οι οποίοι όμως πρόσφατα έφυγαν για να κυνηγήσουν την τύχη τους δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου.

Οπότε όσοι ψηφοφόροι έχουν βαρεθεί να κυνηγάνε την επιτυχία συστρατευόμενοι πάντα με τους ισχυρούς, το Πασόκ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι η λύση. Για την τρίτη θέση ρε γαμώτο!