Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Στους δέκα ψηφοφόρους, ο μισός να ψηφίσει Πασόκ.

Τη σημαντικότητα της κατάληψης της τρίτης προνομιούχας θέσης από το Πασόκ υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Χαλκίδα όπου συνάντησε τους τοπικούς πανελλήνιους σοσιαλιστές που επιμένουν να τον στηρίζουν. Γιατί όπως έχει πει άπειρες φορές τον τελευταίο καιρό, το Πασόκ στην τρίτη θέση θα αποτελέσει τον ισορροπιστή και τον εγγυητή του ελληνικού λαού. Σε αντίθεση με το ΚΚΕ, το Ποτάμι και τους χρυσαυγίτες που αν βρεθούν στην τρίτη θέση δεν θα αποτελέσουν τον ισορροπιστή και τον εγγυητή του ελληνικού λαού. Γιατί αυτοί δεν ξέρουν από τρίτες θέσεις, εγγυήσεις και ισορροπίες. Σε αντίθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που τα τελευταία χρόνια έμαθε να παίζει καλά την τρίτη θέση οπότε η τέταρτη ή η πέμπτη θα του κακοφανεί. Έτσι μπορεί το Πασόκ να μην αποτελεί το σούπερ κόμμα που θα λύσει τα προβλήματα, αλλά τουλάχιστον μια τρίτη θέση μπορεί να τη διαχειριστεί αξιοπρεπώς.

Μην ξεχνάς ότι χωρίς Πασόκ στη κυβέρνηση, θα επικρατήσει η πολιτική αβεβαιότητα αφού δεν θα είμαστε σίγουροι αν τελικά το Πασόκ είναι ή δεν είναι στην κυβέρνηση. Αντίθετα αν ψηφίσεις Πασόκ και πάρει την τρίτη θέση ώστε να τρυπώσει στη συγκυβέρνηση, τότε θα επικρατήσει η πολιτική βεβαιότητα αφού θα είμαστε βέβαιοι ότι το Πασόκ κυβερνάει.

Το θέμα είναι το Πασόκ να τρυπώσει. Αν τρυπώσει δεν το ξετρυπώνεις με τίποτα.

Μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκαρφίστηκε έναν ακόμα λόγο ώστε να πείσει τους ψηφοφόρους για την αναγκαιότητα το Πασόκ να βρεθεί στη τρίτη θέση. Από τη μια, η Ν.Δ. φοβίζει τον κόσμο και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ τον εφησυχάζει. Σαν σκωτσέζικο ντουζ. Πότε κρύο πότε ζέστη. Οπότε χώνεται το Πασόκ στη μέση και ισορροπεί την κατάσταση. Γιατί, όταν η Ν.Δ θα φοβίζει τον κόσμο, το Πασόκ θα τον εφησυχάζει, ενώ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφησυχάζει τον κόσμο, το Πασόκ θα τον φοβίζει.

Με αυτόν τον τρόπο ο μέσος Έλληνας ούτε θα φοβάται αλλά ούτε θα είναι εφησυχασμένος. Θα βρίσκεται σε μια ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ φόβου και εφησυχασμού που όμως θα εμφανίζονται ταυτόχρονα. Κάτι σαν τον κλαυσίγελο αλλά αντί για γέλια και για κλάματα θα έχουμε φόβο και εφησυχασμό.

Πάντως, παρόλη την αναγκαιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου στην τρίτη θέση, ας μην πάμε σωρηδόν να ψηφίσουμε Πασόκ και γίνει καμιά στραβή και βγει αυτοδύναμο. Την τρίτη θέση είπαμε να του δώσουμε όχι την πρώτη. Γιατί αν με την τρίτη θέση λειτουργήσει ως εξισοροπηστής και εγγυητής, από τη πρώτη θέση θα μας γαμήσει για πλάκα. Γιαυτό στους δέκα ψηφοφόρους, ο μισός να ψηφίσει Πασόκ. Αυτός από τη μέση και κάτω. Γιατί αυτός από την μέση και επάνω έχει μυαλό οπότε αποκλείεται να ψηφίσει Πασόκ ακόμα και αν του υποσχεθούν να του δώσουν και τον άλλο μισό από τη μέση και κάτω.