Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Σοβαρά…

Την πεποίθηση του ότι η Ν.Δ. μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια μελλοντική κυβέρνηση εξέφρασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Όμως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν εννοεί συνεργασία με έναν οποιοδήποτε ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τον σοβαρό ΣΥΡΙΖΑ. Τον ευρωπαϊκό ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, πολλοί βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. είχαν δηλώσει την πρόθεση τους, στο παρελθόν, το κόμμα τους να συνεργαστεί  με τη χρυσή αυγή. Όμως όχι με αυτή τη χρυσή αυγή. Αλλά με τη σοβαρή χρυσή αυγή.

Φαίνεται ότι στην Ν.Δ. έχουν παρασοβαρέψει και ψάχνουν και άλλους σοβαρούς ώστε να κυβερνήσουν στα σοβαρά τη χώρα και όχι στο χαβαλέ.

Γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο τόπος πρέπει επιτέλους να κυβερνηθεί, καθώς λόγω των εξελίξεων στην οικονομία, αλλά και στα εθνικά θέματα, χρειάζεται πάνω απ’ όλα σταθερότητα και ενότητα. Μια σταθερότητα και μια ενότητα που δεν κατάφερε να προσφέρει το Πασόκ. Γιατί το ίδιο το Πασόκ μόνο σταθερό και ενωμένο δεν μπορείς να το πεις. Οπότε ποια σταθερότητα και ποια ενότητα να προσφέρει στους άλλους;

Τέλος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως πρώην σοβαρός υπουργός εξωτερικών, σε σχέση με την εξωτερική πολιτική πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Τουρκία. Όμως όχι με αυτή την Τουρκία. Αλλά με τη σοβαρή Τουρκία.

Σε σχέση με το χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε και περιλαμβάνει τους τομείς της Μετανάστευσης, των Εσωτερικών Υποθέσεων και της Ιθαγένειας, ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει πως η Ευρώπη οφείλει να δεχτεί τους μετανάστες από τις τρίτες χώρες. Όμως όχι αυτούς τους μετανάστες. Αλλά τους σοβαρούς μετανάστες.

Για τον Αντώνη Σαμαρά δεν ανέφερε τίποτα γιατί ο σοβαρός Αντώνης Σαμαράς δεν γεννήθηκε ακόμα. Οπότε θα πρέπει να βολευτεί με τον γελοίο Αντώνη Σαμαρά.