Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ο πρωθυπουργός φαντασιώνεται…

Σε νέες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προχωράει η κυβέρνηση, για να κλείσει τη νέα συμφωνία η οποία από εδώ και στο εξής δεν θα λέγεται μνημόνιο αλλά πιστωτική γραμμή στήριξης.  Τα μνημόνια που ήξερες τέλειωσαν. Το είπε και ο πρωθυπουργός. Όποιος αναφέρει ξανά τη λέξη “μνημόνιο” θα είναι αναχρονιστικός, ντεμοντέ και εκτός μόδας. Από εδώ και πέρα στη μόδα θα είναι η έκφραση “πιστωτική γραμμής στήριξης”.

Βέβαια εκτός μόδας είναι τα μνημόνια αλλά όχι οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πετύχει η χώρα ώστε να στηριχτούμε από το νέο μνημόνιο που θα υπογράψει ο πρωθυπουργός με τα χεράκια του. Γιατί όπως και να ονομάσεις τη νέα συμφωνία, αν πάρεις δανεικά θα πρέπει να δώσεις και εσύ κάτι.

Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός παγκοσμίως που θα υπογράψει ένα μνημόνιο με κλειστά τα μάτια ώστε να μην βλέπει ότι υπογράφει μνημόνιο αλλά να φαντασιώνεται ότι υπογράφει μια απλή πιστωτική γραμμή στήριξης. Όπου αν το καλοσκεφτείς είναι μεγάλη ανωμαλία αφού συνήθως οι άνθρωποι φαντασιώνονται γκόμενες και όχι  πιστωτικές γραμμές στήριξης. Προφανώς ο Αντώνης Σαμαράς μετά τα μνημόνια έκλεισε ως άντρας και άνοιξε ως πρωθυπουργός. Μόνο που παράνοιξε και τώρα δεν λέει να κλείσει.

Οι κακές γλώσσες μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι όταν ο Αντώνης Σαμαράς δεν φαντασιώνεται πιστωτικές γραμμές στήριξης, φαντασιώνεται τη Σοφία Βούλτεψη. Αν και κάτι τέτοιο μόνο ως κακεντρέχεια μπορεί να χαρακτηριστεί αφού όσο σαβουρογάμης και να είσαι, τη Βούλτεψη δεν τη φαντασιώνεσαι.

(Πάντως ο πρωθυπουργός όπως και να ονομάσει το νέο μνημόνιο, θα πρέπει να το φέρει στη βουλή για ψήφιση. Όπου όλοι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης μαζί με τον πρωθυπουργό θα φαντασιωθούν τη Σοφία Βούλτεψη ώστε να το ψηφίσουν και να μας ψοφήσουν για τρίτη στη σειρά φορά.)