Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Το κατηγορώ του Βενιζέλου

“Θα τρίβουν τα μάτια τους αυτοί που νομίζουν ότι η Δημοκρατική Παράταξη, που την ονειρεύτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, μπορεί να πεθάνει ή να χάσει τον ρόλο της”, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για “δημαγωγία” και “λαϊκισμό”.

“Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν το καλοκαίρι του 2016, αλλά εάν κάποιοι τολμήσουν να προκαλέσουν εκλογές τώρα, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τώρα τη μάχη αυτή”, συνέχισε ο πρόεδρος του Πασόκ και ξαναεπιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ξανακατηγορώντας τον για “δημαγωγία” και “λαϊκισμό”.

Στη συνέχεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Δημοκρατική Παράταξη θα γίνει ο τρίτος πόλος, που θα σπάσει τον μικρό διπολισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό τον λόγο απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής προς όλους, λέγοντας ότι θα τους περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτή τη φορά όμως δεν επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί μέσα στη θολούρα του προφανώς του διέφυγε.

Σχεδόν αμέσως όμως ξεθόλωσε, κατάλαβε την παράβλεψη του και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαστρέφει τον διεστραμμένο θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας, επιδιώκοντας πρόωρες εκλογές. Και φυσικά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για “δημαγωγία” και “λαϊκισμό”.

Επίσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για καλλιέργεια κλίματος πολιτικής αβεβαιότητας που μετατρέπει τις αγορές σε δύσπιστες και επιφυλακτικές παρατείνοντας τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Και στη συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για “δημαγωγία” και “λαϊκισμό”.

Και για να σπάσει η μονοτονία κατηγόρησε και το Ποτάμι επειδή λέει "όχι" στα παλαιά κόμματα χωρίς όμως να το κατηγορήσει για “δημαγωγία” και “λαϊκισμό”.

Όλα αυτά τα ξεστόμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συγκέντρωση του κόμματος στη Γουμένισσα του Κιλκίς αλλά κανένας δεν του έριξε ντομάτες. Ίσως διότι οι παρευρισκόμενοι δεν είχαν καταλάβει αν μίλαγε ο πρόεδρος του Πασόκ, της Ελιάς ή της Δημοκρατικής Παράταξης. Μέχρι να το καταλάβουν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εξαφανιστεί.