Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Σημίτη δέβρο έξω.

Την ανάγκη να συνεργαστεί το Πασόκ με όποιον μπορέσει ώστε να μην το πάρει ο διάολος τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνεργάτες του μετά τη συνάντησή που είχε με τον πρόεδρο του Πασόκ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Γιατί ο Κώστας Σημίτης έχει και συνεργάτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Πασόκ συζήτησαν τα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας αλλά εκεί που έδωσαν ιδιαίτερο βάρος ήταν οι μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία, που αποτελεί το δυνατό σημείο του Κώστα Σημίτη και οι σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες  στο οποίο έχει έμφυτο ταλέντο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όσον αφορά τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, συμφώνησαν ότι η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα αρκεί να υπάρξουν τίποτα βλαμμένοι αριστεροί που θα θελήσουν να συνεργαστούν με το Πασόκ ώστε να συγκροτηθεί η κεντροαριστερά. Αλλιώς θα πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη δεξιά συγκροτώντας την κεντροδεξιά.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, το μείζον ζήτημα για την εσωτερική πολιτική κατάσταση αποτελεί η σταθερότητα του τόπου και η διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από τον νέο πρόεδρο της δημοκρατίας. Τα ίδια δηλαδή που πιστεύει και ο Κώστας Σημίτης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η υπόλοιπη συγκυβέρνηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι σίγουρος.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή. Γιατί ο Κώστας Σημίτης, εκτός από συνεργάτες, έχει και γραφείο στη βουλή.


(Τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα τους αναστήσει όλους. Ο Αντρέας Παπανδρέου απομένει.)