Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Εγώ πάω, εσύ πας, αυτός πάει, εμείς πάμε, εσείς πάτε, αυτοί πάνε;

Νέο φαινόμενο εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή της χώρας και ονομάζεται “διαδικτυακοί νεολαίοι, υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου”. Εμφανίστηκαν μέσω Facebook και καλούν εσένα, διαδικτυακέ νεολαίε, να υποστηρίξεις τον Γιώργο Παπανδρέου με την παρουσία στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή κατά τις 19.30, όπου θα σου εξηγήσουν τα πάντα σε σχέση με τα σημερινά πολιτικά αδιέξοδα, θα σου περιγράψουν το ιδεολογικό σου στίγμα και θα σου μιλήσουν για τα πολιτικά σου οράματα.

Επίσης θα σου αμβλύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, θα σου αλλάξουν τους θεσμούς, τις νοοτροπίες, τις πρακτικές, θα σου επαναθεσμοθετήσουν την εξουσία, θα σου ανακατανείμουν  τον πλούτο, θα σου επαναθεμελιώσουν αρχές και αξίες, θα σου υποστηρίξουν τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη λογοδοσία, θα σου  χτίσουν την μεταπελατειακή Ελλάδα, θα σου ανακτήσουν τη χαμένη σου έκφραση, θα σου βρουν τα αδρανή ή απογοητευμένα κοινωνικά ρεύματα και τάσεις και θα γίνετε ένα, θα σου μιλήσουν για συμμετοχή, για συλλογική ευθύνη, για δημοκρατία.

Θα σου εξηγήσουν πώς μπορεί αυτό να γίνει πράξη.

Πήγαινε να γίνεις το παράδειγμα για όλους αυτούς που έχουν βάλει την προσωπική τους επιβίωση πάνω από την παράταξη και τη χώρα.

Πήγαινε να δώσεις τη μάχη στην κοινωνία, όχι ο καθένας μόνος του, αλλά όλοι μαζί, συντονισμένα, συγκροτημένα, παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πήγαινε να ξαναβγείς στους δρόμους, με όχημα τις δυνατότητές σου.

Πήγαινε να δημιουργήσεις μία κινηματική πλατφόρμα δικτύωσης, από τη βάση, εκεί όπου παράγεται πάντα η πολιτική.

Πήγαινε να ανάψεις πολλές μικρές φωτιές ελπίδας, αφήνοντας τον εαυτό σου πίσω, βάζοντας μπροστά την άποψή σου.

Πήγαινε να σηκώσεις τις ιδέες σου ψηλά.

Θα έχει και ναρκωτικά.

Θα σου βρουν και γκόμενα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ίσως να πάει. Εσύ θα πας;

(Πήγαινε βρε, καλά θα περάσεις.)