Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Σώσαμε τις τράπεζες.

Τελικά από ότι καταλαβαίνω τις σώσαμε τις τράπεζες. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα από τα συμφραζόμενα του πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση του με τους τραπεζίτες σήμερα το απόγευμα. Στη συνάντηση παρέστη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, για να επιβεβαιώσει το χαρμόσυνο σώσιμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι τραπεζίτες, οι τράπεζες έχουν σωθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν χρειάστηκε καν να χρησιμοποιήσουν το ποσό των 11,5 δις ευρώ του ταμείου χρηματοπιστωτικής στήριξης. Το οποίο για να μαζευτεί όλοι βάλαμε και από κάτι. Ο ένας έβαλε το σπίτι του σε πλειστηριασμό, ο άλλος απολύθηκε από τη δουλειά του, κάποιος άλλος αυτοκτόνησε. Όπως και να το δεις, ο Έλληνας τις βοήθησε τις τράπεζες και με το παραπάνω. Αλλά και οι τράπεζες μας το ανταπέδωσαν αφού σώθηκαν.

Παρόλο, όμως, που οι τράπεζες σώθηκαν, τα λεφτά θα παραμείνουν σε αυτές για κάθε ενδεχόμενο. Γιατί τράπεζες είναι αυτές, δεν ξέρεις τι παθαίνουν. Εκεί που γαμάνε και δέρνουν, ξαφνικά κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ και χρεοκοπούν. Γιατί, να το ξέρεις,  αν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία στα χέρια του, οι τράπεζες θα χρεοκοπήσουν. Το είπε ο Σαμαράς, το είπε ο Βενιζέλος, το είπε ο Στουρνάρας, το είπαν οι τραπεζίτες … ακόμα και ο Θεοδωράκης το είπε. Όχι ο Μίκης, ο άλλος … ο ποταμίσιος.

Στο κάτω-κάτω τι να τα κάνεις εσύ τα χρήματα. Ούτε που να τα ξοδέψεις δεν ξέρεις. Ενώ οι τράπεζες ξέρουν.

Αφού σώσαμε τις τράπεζες και την οικονομία καιρός να σώσουμε και την κυβέρνηση. Μην αφήσουμε το σώσιμο στη μέση. 


Όπως έλεγε και ένας παλιός σύντροφος, αν το κλίμα ήταν τράπεζα θα το είχαμε σώσει.