Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ο Μέγας Αλέξανδρος πεθαίνει τελευταίος.

Διχογνωμίες και τριχογνωμίες έχουν παρουσιαστεί από τους επιστήμονες και τον Άδωνη Γεωργιάδη που ασχολούνται με το φλέγον θέμα που απασχολεί ολόκληρο τον ελληνισμό από την Ανατολή μέχρι τη Δύση και από τον πλανήτη Άρη μέχρι τον ήλιο. Ποιος δηλαδή είναι ο νεκρός του οποίου ο σκελετός βρέθηκε στην Αμφίπολη. Αυτό πλέον είναι το θέμα συζήτησης από το λούμπεν προλεταριάτο που δεν έχει να χάσει τίποτα παρά μόνο τις αλυσίδες του μέχρι το οικονομικό avant garde της χώρας που έχει να χάσει τα πάντα εκτός από της αλυσίδες του.

Πολλά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι της επιστήμης και ακόμα περισσότερα στο τραπέζι της ψευδοεπιστήμης. Το καυτό όνομα όμως είναι αυτό του Μέγα Αλέξανδρου αφού αν αποδειχθεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κατοικεί στον  συγκεκριμένο τάφο, τότε η περιοχή θα γίνει πασίγνωστη και οι κάτοικοι θα χεστούν στο τάλιρο.

Βέβαια οι πιθανότητες είναι εναντίον του Μέγα Αλέξανδρου και των κατοίκων της Αμφίπολης, αφού οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έχει θαφτεί στην Αίγυπτο και όχι στην Ελλάδα. Γιατί από τα αρχαία κιόλας  χρόνια η ξενιτιά έτρωγε τα καλύτερα παιδιά μας. Να μην αναφερθώ στον Αχιλλέα και ξύσω πληγές δημιουργώντας θέμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Εδώ κοτζάμ Οδυσσέας στο τσακ τη γλύτωσε τη ξενιτιά.

Βέβαια οι κάτοικοι της Αμφίπολης δεν μασάνε από αρνητικές πιθανότητες και επιστημονικές έρευνες αφού για αυτούς ο Μέγας Αλέξανδρος πεθαίνει πάντα τελευταίος. Ακόμα και μετά την ελπίδα η οποία συνήθως πεθαίνει στο τέλος. Αλλά αν πρόκειται για τον Μέγα Αλέξανδρο, θα κάνει μια εξαίρεση.