Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Να περνάει ο καιρός.

Νέο ραντεβού  στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος  παρέα με τον αναπληρωτή υπουργό  Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο πρώτος γύρος των οποίων ολοκληρώθηκε το μεσημέρι. Επειδή όμως κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου δεν σημειώθηκε καμία εξέλιξη, τελικά οι τέσσερις άντρες δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα. Καθόντουσαν απλώς ο ένας απέναντι στον άλλον και κοιταζόντουσαν. Μετά από λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός άρχισε να ξύνεται και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να χασμουριέται γεγονός που σηματοδότησε το πέρας των συνομιλιών. Πριν αποχωρήσουν συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν μετά την πραγματοποίηση του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και ευχήθηκαν να σημειωθούν εξελίξεις ώστε να έχουν κάτι να συζητήσουν.

Τελικά αυτοί κάνουν ότι διαπραγματεύονται, εμείς κάνουμε ότι τους πιστεύουμε και τελικά περνάει ο καιρός. Γιατί προφανώς το σημαντικό είναι να περνάει ο καιρός. Δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο περνάει. Αρκεί να περνάει. Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι θα περάσει ο καιρός, θα γαμήσει και ο φτωχός. Όμως ο χρόνος είναι σαν να έχει σταματήσει για πάντα στο στιγμιότυπο που γαμιέται ο φτωχός. Τόσα στιγμιότυπα έχει ο χρόνος, εκεί βρήκε να κολλήσει;

(Με λίγα λόγια, πέρασε το Δεκαπενταύγουστο, ήρθε ο Σεπτέμβρης, άντε σιγά – σιγά να αρχίσουμε να στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μην το αφήσουμε για την τελευταία στιγμή.)