Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κινδυνεύει ούτε από τη ΔΗΜΑΡ.

Επανεξελέγη πανηγυρικά ο Φώτης Κουβέλης στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 68,34%. Συγκεκριμένα, έλαβε 503 ψήφους επί συνόλου ψηφισάντων 745. Ο έτερος υποψήφιος Δημήτρης Λουκάς έλαβε 155 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 21,01%, ενώ 79 σύνεδροι ή 10,71% των ψηφισάντων, ψήφισαν λευκό.

Το ποσοστό που έλαβε ο Φώτης Κουβέλης είναι άκρως εντυπωσιακό. Μεγαλύτερα ποσοστά έπαιρνε πριν από 10 χρόνια ο Μουαμάρ Καντάφι της Λιβύης και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας του Σύριζα.

Το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι 503 ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ συνιστούν Φώτη Κουβέλη. Αυτοί ξέρουν. Οι υπόλοιποι 234 ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ που δεν συνιστούν την Φώτη Κουβέλη,  δεν ξέρουν την τύφλα τους. Παρόλαυτα, στο τέλος της ψηφοφορίας ο Φώτης Κουβέλης ευχαρίστησε τόσο αυτούς που ξέρουν να ψηφίζουν όσο και τους άσχετους.

Στους άσχετους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ ανήκουν και οι βουλευτές της, οι οποίοι όχι μόνο δεν ψήφισαν τον Φώτη Κουβέλη αλλά του ζήτησαν να μην θέσει υποψηφιότητα και να αποχωρήσει αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΗΜΑΡ και στη θέση του να στηριχθεί ο Νίκος Τσούκαλης. Ευτυχώς όμως για τη ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης ανήκει στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ που ξέρουν να ψηφίζουν οπότε έθεσε υποψηφιότητα και ταυτόχρονα ψήφισε τον εαυτό του.

Έτσι η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει με ηγέτη τον Φώτη Κουβέλη. Οπότε ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συνεχίσει να κοιμάται ήσυχος. Ούτε από τη ΔΗΜΑΡ κινδυνεύει.