Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ο Ανδρέας Λοβέρδος γίνεται χίλια κομμάτια.

Εντυπωσιακή κίνηση πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος διέταξε ΕΔΕ ώστε να μάθει για ποιο λόγο δεν παρέστη στη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Γιατί ο Ανδρέας Λοβέρδος ήθελε να πάει αλλά κάποιος, προφανώς Συριζαίος, του απέκρυψε ότι ήθελε να πάει, με αποτέλεσμα τελικά να μην πάει.

Η συγκεκριμένη κίνηση από τον Ανδρέα Λοβέρδο αποδεικνύει αυτό που ακούγαμε εδώ και τόσο καιρό αλλά δεν το βλέπαμε. Δηλαδή ότι η εποχή της ασυδοσίας και της διαφθοράς στο δημόσιο έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός καθόταν στη Βουλή και περίμενε τη σειρά του για να καταθέσει το καθιερωμένο στεφάνι, να πάει στην τουαλέτα και μετά στην παρέλαση. Δεν παρέστη, όμως, στη δοξολογία γιατί κανένας δεν τον ενημέρωσε ότι έπρεπε να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση. Ίσως γιατί η ίδια η κυβέρνηση ξέχασε ότι την εκπροσωπεί ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τόση εντύπωση προκάλεσε, μάλιστα, η απουσία του ώστε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο εντός της ημέρας τού εξέφρασε την ανησυχία του μήπως είχε πάθει κάτι. Αρχικά για να δικαιολογηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι είναι τόσες πολλές οι υποχρεώσεις του που αναγκάζεται να γίνει χίλια κομμάτια για να τις προλάβει όλες. Επειδή όμως εκείνη τη μέρα οι υποχρεώσεις του ήταν περισσότερες από χίλιες, δεν κατάφερε να βρει κάποιο κομμάτι του διαθέσιμο ώστε να το στείλει στη δοξολογία.

Μήπως το συγκεκριμένο γεγονός πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις; Μήπως ήμαστε πολύ απαιτητικοί με τον Ανδρέα Λοβέρδο; Μήπως ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει γίνει λάστιχο; Μήπως η κυβέρνηση πρέπει να βρει και άλλους εκπροσώπους ώστε να εκπροσωπήσουν τον Ανδρέα Λοβέρδο; Μήπως ο Ανδρέας Λοβέρδος δύσκολα εκπροσωπείται; Μήπως ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν είναι άνθρωπος; Μήπως ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ιδέα; Μήπως ο Ανδρέας Λοβέρδος παρακοιμήθηκε την Τρίτη το πρωί και δεν πρόλαβε να πάει στη δοξολογία;