Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Για να τελειώσει η Σοφία Βούλτεψη θέλει δουλειά πολύ.

Αρκετά ανήσυχη φαίνεται να είναι η Ευρώπη τον τελευταίο καιρό έπειτα από την φήμη για έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο. Γιατί να χάσεις τέτοιους πελάτες είναι κρίμα και άδικο. Γεγονός που ανάγκασε την Σοφία Βούλτεψη να ξαναεκπροσωπήσει την κυβέρνηση ώστε να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους εταίρους.

Προφανώς η κυβέρνηση βρίσκεται στα κακά της τα χάλια για να αναγκάζεται να την εκπροσωπεί η Σοφία Βούλτεψη. Άλλωστε τα χάλια και η Βούλτεψη δεν κρύβονται. Πόσο μάλλον όταν ταυτίζονται.

Η Σοφία Βούλτεψη ήταν κατηγορηματική τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα φύγει από το μνημόνιο μόνο αν το θελήσει η τρόικα. Αν δεν το θελήσει η τρόικα, δεν θα πάει πουθενά. Εδώ θα μείνει. Βέβαια μπορεί  στο τέλος του 2014 να λήγει το πρόγραμμα βοήθειας της Ε.Ε. αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τελειώσουν τα μνημόνια. Στο δεύτερο βρισκόμαστε ακόμα.

Μέχρι το τέλος του 2014 μπορεί να έχει προλάβει να τελειώσει η κυβέρνηση πριν το μνημόνιο, αλλά η Σοφία Βούλτεψη τέτοιες σκέψεις δεν κάνει. Είναι αισιόδοξη. Τόσο αισιόδοξη που φιλοδοξεί να προτείνει τον τέλειο πρόεδρο της δημοκρατίας ο οποίος θα είναι ευρύτατης αποδοχής ώστε να τον ζητωκραυγάσουν από τους Συριζαίους έως τους χρυσαυγίτες. Μάλλον τον σούπερμαν θα έχει στο μυαλό της.

Πάντως εδώ που τα λέμε θα είναι άδικο για το μνημόνιο να τελειώσει μετά την κυβέρνηση. Τόσα χρόνια το κάνουν, θα πρέπει να τελειώσουν ταυτόχρονα. Αλλιώς το μνημόνιο θα πρέπει να αλλάξει σύντροφο.

Η Σοφία Βούλτεψη κατέληξε ότι η σχέση μας με την Τρόικα θα τελειώσει μόνον όταν θα μπορέσουμε να δώσουμε τα χέρια και να πούμε, με νηφαλιότητα, ότι μαζί, σταθήκαμε ικανοί να τα καταφέρουμε. Για την ώρα όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί αφού σε όλες τις μεταξύ τους συναντήσεις άλλοτε ήταν ο ένας νηφάλιος και άλλοτε ο άλλος. Αλλά ποτέ και οι δύο. Που θα πάει όμως, κάποια στιγμή θα τα καταφέρουν. Αν όχι να τελειώσουν μαζί, τουλάχιστον να βρεθούν μαζί νηφάλιοι. Άλλωστε για να τελειώσει η Σοφία η Βούλτεψη, θέλει δουλειά πολύ.