Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Οι καταλληλότεροι πρωθυπουργοί.

Στις τέσσερις μονάδες καταγράφεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.

Αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο μεγάλος συνασπισμός Ν.Δ. – Πασόκ – Ποτάμι που χαίρει της εκτίμησης του 23,6% των ερωτηθέντων. Είναι ακριβώς ο ίδιος συνασπισμός Ν.Δ. – Πασόκ – Δημάρ που έβαλε κάποια από τα λιθαράκια του μνημονίου με τη διαφορά ότι τη θέση της Δημάρ πήρε το Ποτάμι. Δηλαδή καμία διαφορά.  Και όταν θα πεθάνει το Ποτάμι, θα δημιουργηθεί μια άλλη τερατογένεση για να πάρει τη θέση του Ποταμιού ώστε να συνεχιστεί η ιστορία. Άλλωστε η ελληνική δημοκρατία στηρίζεται στις τερατογενέσεις. Πασόκ, Δημάρ, Ποτάμι, Λάος... Αν στις τερατογενέσεις προσθέσεις και τα τερατουργήματα, τότε η λίστα θα είναι ατελείωτη.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον Αντώνη Σαμαρά για την αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων, όπως τα εθνικά θέματα, το χρέος, και την οικονομική κρίση, ενώ θεωρούν καταλληλότερο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη όπως τις κοινωνικές ανισότητες, τη φορολογία, την  Παιδεία, και την ανεργία. Γιαυτό το 15% των πολιτών τα έβαλαν κάτω τα πράγματα και αποφάσισαν να υποστηρίξουν τη συγκυβέρνηση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ώστε ο Αντώνης Σαμαράς να ασχοληθεί με τα πολιτικά θέματα στα οποία είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός και ο Αλέξης Τσίπρας με τα πολιτικά θέματα στα οποία είναι επίσης καταλληλότερος πρωθυπουργός. Άλλωστε δύο καταλληλότεροι πρωθυπουργοί θα κάνουν καταλληλότερη δουλειά από έναν καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Βέβαια το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς είναι καταλληλότεροι πρωθυπουργοί δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν είναι κατάλληλοι. Απλώς δεν είναι καταλληλότεροι.

Γενικά πάντως ο έλληνας ψηφοφόρος στηρίζει τις συνεργασίες. Γιατί ο έλληνας ψηφοφόρος δεν είναι μονοφαγάς. Ας φάνε και άλλοι. Λεφτά υπάρχουν. Όπως και μνημόνια.

Επιπλέον, η πλειοψηφία των ελλήνων ψηφοφόρων τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, στηρίζοντας  την παρούσα βουλή η οποία, με τη σειρά της στηρίζεται στο μπόνους των πενήντα εδρών και στην ενισχυμένη αναλογική. Παράλληλα όμως η πλειοψηφία των ελλήνων ψηφοφόρων προτιμάει την απλή αναλογική και την κατάργηση του μπόνους των εδρών στο πρώτο κόμμα. Άβυσσος η ψυχή του έλληνα ψηφοφόρου…

Σε ότι αφορά την οικονομία, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί να σκίσει τα μνημόνια . Όμως η ίδια πλειοψηφία θεωρεί ότι η χώρα δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ. Γιαυτό ψάχνει τον καταλληλότερο που θα σκίσει τα μνημόνια αλλά όχι και τα ευρώ.

(Υπάρχει και άλλη μια δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 7,5% αλλά δεν το λέμε για να μην πάθει εγκεφαλικό η Βούλτεψη.)