Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Άντε γεια!

Νέα σενάρια σχετικά με την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας έρχονται να προστεθούν στα ήδη ειπωμένα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Repubblica , ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σκέφτεται πολύ σοβαρά να προτείνει για τη θέση του προέδρου της δημοκρατίας τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Ευάγγελο Μαρινάκη. Άλλωστε ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι ήδη πρόεδρος οπότε τη γνωρίζει τη θέση.

Ο Αντώνης Σαμαράς οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση από τον κίνδυνο που διατρέχει η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε εκλογές στην περίπτωση που η παρούσα Βουλή δεν εκλέξει Πρόεδρο αφού της  λείπουν καμιά τριανταριά ψήφοι για την απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Ο Αντώνης Σαμαράς προσβλέπει στα εκατομμύρια των ψήφων του πιο λαοφιλούς αθλητικού συλλόγου της χώρας. Μια πιθανή υποψηφιότητα του προέδρου του Ολυμπιακού θα έδινε την απαιτούμενη τονωτική ένεση στη κυβέρνηση να ξεπεράσει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις αφού οι απανταχού γαύροι θα σπεύσουν να στηρίξουν τον Σαμαρά ο οποίος θα στηρίξει τον Μαρινάκη ο οποίος στηρίζει τον Ολυμπιακό ο οποίος θα στηρίξει τον Σαμαρά. Φαύλος ο κύκλος.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, προβληματισμένο εμφανίζεται το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα αφού δεν φαίνεται να έχουν έτοιμο υποψήφιο ικανό να αντιμετωπίσει τον Ευάγγελο Μαρινάκη. Γιατί δεν αρκεί μόνο ο αριστερός υποψήφιος να είναι δημοφιλής. Σε αυτή την περίπτωση προτείνεις τον Μάρκο Σεφερλή και καθαρίζεις. Όμως ο υποψήφιος των αριστερών, εκτός από δημοφιλής πρέπει να είναι και ο ίδιος αριστερός. Ένας συνδυασμός προς εξαφάνιση. Αφού ο τελευταίος αριστερός και ταυτόχρονα δημοφιλής ήταν ο Μίκης. Όχι ο Μάους. Ο Θεοδωράκης. Ο οποίος αν και συνεχίζει να είναι δημοφιλής, έχει πάψει να είναι αριστερός. Το οποίο ο ίδιος δεν γνωρίζει αφού έχει πάθει Αλτζχάιμερ. Οπότε δεν είναι δικό του λάθος.