Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δανεικά. Τα παλιά φτάνουν για την ώρα.

Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο μνημόνιο εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς προέβλεψε ότι μόλις τελειώσει το τρέχον πρόγραμμα, η τρόικα θα φύγει από την χώρα. Και σε περίπτωση που δεν θελήσει να φύγει από μόνη της, θα την διώξει ο ίδιος. Άλλωστε η τρόικα έχει να επισκεφτεί και άλλες χώρες. Δεν θα ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα.

Τόνισε μάλιστα ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένος που η Ελλάδα έγινε Πορτογαλία και όχι Αργεντινή και κατηγόρησε τους Έλληνες που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ ότι αν καταλάβουν οι αριστεροί την εξουσία θα πάψουμε να είμαστε Πορτογαλία και θα γίνουμε Αργεντινή.

Βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς καθησύχασε τους Έλληνες ξεκαθαρίζοντας ότι η τρόικα δεν θα μας κρατήσει κακία  που θα τη διώξουμε γιατί άμα την ξαναχρειαστούμε θα έρθει τρέχοντας.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στον ΕΝΦΙΑ ξεκαθαρίζοντας ότι για τα όποια λάθη δεν φταίει ούτε ο Χαρδούβελης αλλά ούτε και ο Στουρνάρας αφού ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλο, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιος είναι καλύτερος και ποιος χειρότερος, ενώ τόνισε ότι τους αγαπάει και τους δύο χωρίς επίσης να αποκαλύψει ποιον αγαπάει περισσότερο και ποιον λιγότερο.

Υπεραμύνθηκε μάλιστα του ΕΝΦΙΑ λέγοντας ότι κάθε χρόνο θα μειώνεται και οραματίστηκε τη στιγμή που όχι μόνο θα μηδενιστεί αλλά θα αρχίσει να αποδίδει στους Έλληνες διπλά και τρίδιπλα. Οπότε αντί οι Έλληνες να διαμαρτύρονται για τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να τον δούνε σαν επένδυση.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πιο πιθανή από όσο πριν από έξι μήνες η συγκέντρωση 180 ψήφων και προέβλεψε ότι σε δύο μήνες θα είναι ακόμα πιο πιθανή ενώ σε τέσσερις μήνες θα είναι πολύ περισσότερο πιθανή.

Τέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική λιτότητας αφού σχεδιάζει, όταν θα γίνει κυβέρνηση,  να ανεβάσει τον κατώτερο μισθό στα 751 και όχι στα 1000 ευρώ βυθίζοντας τους Έλληνες ακόμα περισσότερο στη φτώχεια και στην ύφεση.