Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ο Αντώνης Σαμαράς θα πουλήσει φυσικό αέριο στους Ρώσους.

Οι εξαιρέσεις των ελληνικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο κρίνονται εξαιρετικά δύσκολες αφού η Ρωσία τα έχει βάλει με την Ε.Ε. και η Ελλάδα, αν και κατάχρεοκοπημένη, συνεχίζει να αποτελεί μέλος της.

Η Ελληνική κυβέρνηση και κυρίως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο και πιέζει ασφυκτικά ώστε τελικά να αρθεί το εμπάργκο της Ρωσίας έναντι των ελληνικών προϊόντων.

Η παρούσα κατάσταση δίνει την ευκαιρία στον Αντώνη Σαμαρά να εξασκήσει τις διαπραγματευτικές του ικανότητες που τόσο πολύ μας ωφέλησαν  την εποχή που η τρόικα και το ΔΝΤ ήθελαν να μας πιουν το αίμα. Μην ξεχνάς ότι έπειτα από κόπο και ιδρώτα κατάφερε να κουρέψει κατά 53% τις θέσεις εργασίας. Αυτό το επίτευγμα δεν επιτυγχάνεται αν δεν έχεις το χάρισμα.  

Όμως από τότε που η ανάπτυξη ξαναχτύπησε την πόρτα μας, ο Αντώνης Σαμαράς δεν χρειάστηκε να επαναδιαπραγματευθεί , οπότε ευκαιρία είναι να ξεσκονίσει τις ικανότητες του.

Βέβαια ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι δύσκολος αντίπαλος. Δυσκολότερος από την Άνγκελα Μέρκελ και τους υπόλοιπους ευρωπαίους. Παρόλαυτα ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποδείξει πολλάκις ότι σε επίπεδο διαπραγματεύσεων κανένας δεν τον φτάνει. Μάλιστα όταν πρόκειται για επαναδιαπραγματεύσεις και όχι για απλές διαπραγματεύσεις, τότε η πλάστιγγα γέρνει σαφώς υπέρ του. Και όποιος λέει το αντίθετο, είναι Συριζαίος. Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς είναι ικανός να πουλήσει ακόμα και φυσικό αέριο στους Ρώσους. Στα ροδάκινα θα κολλήσει;

Είναι σχεδόν σίγουρο λοιπόν ότι οι Ρώσοι όχι μόνο θα άρουν το εμπάργκο κατά των ελληνικών προϊόντων αλλά θα αυξήσουν και τις παραγγελίες. Οι αγρότες θα χεστούν στα ευρώ, περισσότερο και από τις καλές εποχές του Πασόκ, με αποτέλεσμα να μπει ζεστό χρήμα στην αγορά γεγονός που θα δώσει ώθηση στην χώρα να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα της ανάπτυξης. Και όλα αυτά χάρη στις διαπραγματευτικές ικανότητες του Αντώνη Σαμαρά. Γιατί ολόκληρη η Ευρώπη, η Αμερική, η Ασία και η μισή Αφρική γνωρίζουν ότι όταν χρειάζεσαι διαπραγματευτή φωνάζεις τον Αντώνη Σαμαρά.

Εδώ στην Ελλάδα αργήσαμε λίγο να το καταλάβουμε, αλλά τώρα που το πήραμε χαμπάρι δεν τον αλλάζουμε τον Αντώνη Σαμαρά με κανέναν.

(Ο Αντώνης Σαμαράς μου θυμίζει τις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες. Μέσα σκίζουν και έξω τις σκίζουν)